Добрите взаимоотношения между България и Азербайджан бяха основна тема на разговор между кмета Здравко Димитров и Н. Пр. Хусейн Джалал оглу Хусейнов, посланик на Азербайджанската република в нашата страна, който днес е на първото си официално посещение в града под тепетата. На срещата присъства и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

 

„Желанието ни е българският народ да научи повече за Азербайджан и за нашата култура“, заяви Негово превъзходителство. За целта през следващия месец октомври се планира да бъде организирана изложба с картини, които показват красотата на природата на каспийската държава.

 

Кметът Здравко Димитров, от своя страна, подчерта значението на град Пловдив по отношение на развитието на икономиката в страната като цяло, както и толерантното отношение към различните религиозни етноси и мирното съжителство на населението години наред в дух на стабилен диалог и разбирателство.

 

По думите на Н. Пр. Хусейн Джалал оглу Хусейнов освен в сферата на изкуството има идея и за провеждане на концерт на националния азербайджански оркестър. Според посланика се планира и двустранен обмен на представители на бизнеса, още повече че Азербайджан е в топ 20 на развиващите се икономики по света и се намира на пътя на търговията в Каспийско море.

 

Освен в Пловдив подобни събития с културна насоченост ще се проведат и в София.

 

 

 

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…