Print this page

Добрите взаимоотношения между България и Азербайджан бяха основна тема на разговор между кмета Здравко Димитров и Н. Пр. Хусейн Джалал оглу Хусейнов, посланик на Азербайджанската република в нашата страна, който днес е на първото си официално посещение в града под тепетата. На срещата присъства и заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

 

„Желанието ни е българският народ да научи повече за Азербайджан и за нашата култура“, заяви Негово превъзходителство. За целта през следващия месец октомври се планира да бъде организирана изложба с картини, които показват красотата на природата на каспийската държава.

 

Кметът Здравко Димитров, от своя страна, подчерта значението на град Пловдив по отношение на развитието на икономиката в страната като цяло, както и толерантното отношение към различните религиозни етноси и мирното съжителство на населението години наред в дух на стабилен диалог и разбирателство.

 

По думите на Н. Пр. Хусейн Джалал оглу Хусейнов освен в сферата на изкуството има идея и за провеждане на концерт на националния азербайджански оркестър. Според посланика се планира и двустранен обмен на представители на бизнеса, още повече че Азербайджан е в топ 20 на развиващите се икономики по света и се намира на пътя на търговията в Каспийско море.

 

Освен в Пловдив подобни събития с културна насоченост ще се проведат и в София.

 

 

 

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

 

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…