Поетът Георги Ганев кани пловдивчани на нова проява от своята поредица под наслов „Един Бял вълк в Капана”, този път осъществена в артистичен тандем с младата и талантлива художничка от София Ани Петрова. В Деня на будителите 1 ноември от 18:30 часа в галерия Arsenal Of Art те ще представят своята програма 3 в 1.
Първата част от нея е откриване на блиц-изложба живопис от 12 картини, предимно портрети – област, в която Ани Петрова има сериозни творчески търсения, убедително защитени с няколко самостоятелни изложби в страната и участия в чужбина. Ценителите и желаещите да направят покупка трябва да побързат, тъй като картините ще бъдат изложени в галерията само 24 часа, след което ще се предлагат по каталог.
Решаващо съдействие при организиране на изложбата са оказали двама известни художници – домакинът на проявата Ангел Гешев, и Жорж Трак, в чийто културен център TRAK ART събитието ще има своеобразно продължение евентуално през втората половина на ноември.
Втората част е кратък авторски рецитал на Георги Ганев под наслов Awarded only (Само наградени). Поетът ще чете 12 свои стихотворения, написани на български или директно на английски език и спечелили призове от конкурси и фестивали в България, САЩ и няколко европейски страни.
Третата и най-интересна част от проекта на Ганев представлява предпремиера на новата му поетична книга „Жената, Любовта, Градът” – римейк на стихосбирката в памет на съпругата му „И изцяло, и в безкрая”, излязла от печат миналата година, сега допълнена с няколко творби и великолепно илюстрирана с цветни репродукции от маслените платна на Ани Петрова, което я превръща в книга албум. Същинската премиера обаче е в другата й функция – на книга спектакъл, в който ще бъдат включени музика и танци. Предвижда се сценичният живот на книгата да започне догодина на празника на любовта и виното 14 февруари, който е и рожден ден на съпругата на поета Мари.
Водещи на вечерта ще бъдат дъщеря му Калина-Мария Георгиева и Явор Янев, а музикалните акценти ще осигури приятелят му Севил Маринов – китара и хармоника.
Събитието се осъществява със съпричастието на марките „Загрей” и „Южен полъх”.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…