От 11 до 13 ноември, 2021, като част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет на Република България, в Пловдив ще се проведе 12-ти Конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти „Добрин Петков”, категория „Дървени духови инструменти” – флейта, обой, кларинет.

 

Организатор е  НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив, с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Пловдив по Компонент 3 от Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата (част от Календара на културните събития на Община Пловдив), семейството на маестро Добрин Петков и Кунка Панчева.

 

Участниците -  25 млади инструменталисти от 8 до 18-годишна възраст от музикалните училища и училищата по изкуствата в страната и чужбина ще бъдат оценявани от жури в състав:

 

Председател: проф. д-р Сава Димитров – НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София

 

проф. д-р Борислав Ясенов – АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив 

 

Едуард Сарафян – АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив 

 

Кунка Панчева – НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив

 

Румен Джуров – Министерство на културата

 

Конкурсът за млади изпълнители на оркестрови инструменти "Добрин Петков" дава възможност на участници от различни националности, образователни нива, изпълнителски школи и специалности да се състезават, да контактуват, да обменят изпълнителски и педагогически опит и иновативни идеи при интерпретиране на музика от различни стилове, жанрове и епохи. Това създава условия както за утвърждаване на млади инструменталисти, така и за повишаване на нивото на професионалното музикално изкуство. Провежда се на територията на НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив, ул. „Иван Вазов“ №23.

 

Провеждането на конкурса се осъществява при спазване на всички противоепидемични мерки, според заповедите на МЗ и МОН.

 

Повече информация за регламента и графика може да откриете на страницата на НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…