Ясни са имената на победителите в конкурса на тема „Мисли зелено, събирай разделно“, посветен на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. От постъпилите над 300 рисунки на ученици от 1 до 12 клас, авторитетното жури излъчи шестима победители и определи още 24 поощрителни награди.

 

Конкурсът се организира от Община Пловдив, съвместно с организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД, които осигуриха всички награди. Той има за цел да поощри отговорното отношение на подрастващите към опазване на природата и да насърчи „зеленото“ мислене.

 

Двамата участници, които са класирани на първо място, ще получат дрон. Наградата за второ място е екшън камера, а за тези на трето – електронна книга. За останалите 24 отличени има поощрителни награди, сред които принадлежности за рисуване, тениски, тефтери.

 

Кампанията приключва утре с изложба в Дома на културата "Борис Христов" с над 70 рисунки, които носят силно послание за чист и зелен град в един хармоничен свят. Откриването ще стане в 16 часа във фоайето на втория етаж с участието на   зам.-кмета по екология Анести Тимчев, зам.-кмета по култура Пламен Панов и представители на „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД.  Заради епидемиологичните мерки на събитието са поканени само отличените ученици и техните ръководители, както и представителите на пловдивските медии.  Изложбата ще  може да бъде разгледана от 6 до 13 декември 2021 г.

 

Децата ни дават прекрасен урок и техният глас трябва да бъде чут, споделиха организаторите, които замислят и много нови еко инициативи.    

 

 

Пълният списък на наградените и съставът на журито можете да откриете ТУК.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…