Музикантът е вторият звезден гост на проекта на Академията „Проекции на диалога“

 

Публична лекция на тема „Мястото на българската музика в музикалния Космос“ ще изнесе виртуозният акордеонист Петър Ралчев на сцената в Концертна зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/ на 18.03.2022 г. (петък) от 11:00 часа. Линк към събитието във Facebook ТУК. Лекцията е с вход свободен и ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Петър Ралчев е вторият звезден гост на най-новия интригуващ проект на АМТИИ „ПРОЕКЦИИ НА ДИАЛОГА“, който стартира през есента на 2021 година при голям интерес.

Веднага след лекцията, от 13:00 часа, е началото на уъркшопа, майсторски клас, в който знаменитият акордеонист ще сподели богатия си професионален опит със студентите на Академията в активен обмен на идеи, знания и добри практики. Третият етап на гостуването му ще бъде подкаст епизод, в който ще разговаря с асистент Ангел Маринов – негов млад колега, акордеонист и преподавател  в АМТИИ. Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия поглед на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде достъпен във всички популярни платформи за слушане.

Виртуозният акордеонист Петър Ралчев е една от най-ярките звезди на съвременната българска и световна музикална сцена. Създател на уникален стил, който съчетава виртуозност, мелодичност, богата хармония и импровизация. Петър Ралчев свири с почти всички именити музиканти в народната музика и променя представите за акордеона, съществуващи до момента. Той разчупва бариерите на много жанрове и ги обединява в изтънчена, калейдоскопична музика. Възприятията му са отворени и към музиката на други народи и днес той е един от най-известните и уважавани акордеонисти в Европа. 

 

Запис от първото издание на „Проекции на диалога“ с гост директора на Софийска филхармония Найден Тодоров може да гледате ТУК. Първият подкаст епизод чуйте ТУК.

 

„ПРОЕКЦИИ НА ДИАЛОГА“ e част от Програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата.

1 comment

  • Comment Link Kup bezpośrednio flonase Kup bezpośrednio flonase Авг 11, 2022

    İndirimli çevrimiçi eczaneler, reçeteleri için daha ucuz ama etkili ilaçlar arayanlar için çözümler
    sunar. Bu makale, indirimli çevrimiçi eczane, onu kullanmanın yararları ve güvenilir ve güvenilir indirimli çevrimiçi eczane web sitelerini tanımlama hakkında arka plan bilgileri sağlar.
    İnsanlar genellikle indirimli çevrimiçi eczaneleri
    hileli siteler olarak görmezden.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…