В месеца на жените ни очаква много специално издание на „Тя в Пловдив“. Говорителки ще бъдат Елена Лулчева и Теодора Тодорова, а събитието ще се състои на 31 март (четвъртък) от 19 часа във Wunderbær - Hills Beer Bar & Shop на ул. Бетовен 2.

Ако сте посещавали което и да е от събитията от 2018me-а насам, вероятно сте срещали Елена Лулчева. Тя е съучастник в създаването на формата от самото начало. Освен съосновател на събитията „Тя в Пловдив“, Елена приема много други роли – психолог, „професионален доброволец“, обучител. За себе си казва, че постоянно търси нови приключения. С любопитство и енергичност равняваща се на дете прекалило със сладкото, за нея е важно да продължава да учи както чрез нови преживявания, така и от хората наоколо. Тя вярва, че животът е твърде кратък и мимолетен, за да затваряме себе си за новостите, да сме фокусирани върху негативното и да не се забавляваме с абсурдността на нашето съществуване.

Теодора Тодорова се занимава с пчеларство от 15 години. „Запалих се покрай баща ми и двамата отглеждаме 300 пчелни семейства, разположени в подножието на Стара Планина, село Рашково. Наричаме меда си бутиков, защото не го предлагаме в магазини, нито го продаваме на едро. Работим само с крайни клиенти и така сме сигурни в качеството на продуктите и консултираме клиентите за начините на използването им, “ споделя Теодора. Основател на бранда TeddyHoney, заместник председател на Национално сдружение на жените пчелари, пчелар и съосновател в кампанията „На пчелите с любов“.

Популярният формат ТЯ в...™ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което присъстващите да открият вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

„Тя в...“ се ражда в града под тепетата, а днес обединява близо 20 доброволци, които редовно организират формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. 50 събития, организирани от доброволци в партньорство с местни заведения, галерии и популярни места за срещи, до момента са дали трибуна на над 100 жени. Стотици хора са посетили събитията, а излъчванията във Фейсбук са гледани над 10 000 пъти. За краткия период, в който съществува, социалният формат ТЯ в...™ е достигнал до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът от доброволци, живеещи в 6 различни града, получи номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…