Интервю с Дарио Де Анджелис, познат като Дарио Деа, и Матиа Фери - (Паким), за всичко, което са подготвили за пловдивската публика и за впечатленията им от под тепетата

Броени часове остават до партито на двама от най-бързоизгряващите италиански ди джеи в Пловдив и клуб VOID вече се подготвя за мелодичния хаус и техно саунд, който ще го изпълни тази вечер.

Събитието се организира от Urge To Dance - български звукозаписен лейбъл, чиято мисия е неспирното търсене на музиката, която те кара да танцуваш, а за посетителите на пре-партито в Bally Club ще има специални изненада - възможността за спечелване на ВИП пасове. Началният час е 23 часа, като билети може да си закупите както предварително, така и на място във VOID.

Малко преди мероприятието, екипът на Под тепето се свърза с Дарио – на път за Пловдив по време на неговото 17 часово пътуване след фестивала Стихия в Узбекистан, и с Packim – на път от Болоня, за да разбере какво са подготвили  и какви са очакванията им от пловдивската публика:

събитие хаус музика

Какво знаете за България и за Пловдив?

Дарио: Първото нещо, което знам за Пловдив е, че това е родният град на моя приятел и съосновател на Urge To Dance, Максим (Крембо), което си е страхотно начало. Знам също, че това е вторият по големина град в България и че през последните няколко години има постоянен ръст на културните и артистични събития.

Packim: За мен това ще е първото посещение в България. Познавам няколко страхотни изпълнители, които са участвали в много готини клубове и знам, че нощният живот е доста активен. Също така съм много любопитен да посетя красивия Пловдив и неговите паметници, така че определено чакам с нетърпение съботата!

Дарио, ти вече беше в София с Echonomist през октомври 2020 г., какво беше първото ти впечатление за България и феновете?

Дарио: Когато дойдох предния път, очевидно беше специфично преживяване, тъй като Covid все още беше в разгара си и не знаехме точно какво да очакваме и как ще се чувстват хората. За щастие публиката беше много подкрепяща и дори знам за фенове, дошли от съседни страни, специално за да присъстват на това парти. Смятам, че нашата музика все още е сравнително непозната в България и бях наистина щастлив да видя такава положителна реакция.

Какви са очакванията ви от публиката в Пловдив?

Дарио: Обикновено предпочитам да не мисля твърде много за очаквания и просто да присъствам, но ако трябва да направя някои прогнози, мисля, че публиката ще бъде наистина развълнувана и надявам се отворена към нашия стил на музика.

Packim: Както вече казах, за първи път съм в Пловдив, но виждайки професионализма и вниманието към детайла, които екипът на “Urge To Dance” ни показа, очаквам много топлина и голямо желание да се забавляваме заедно. Ще бъде дълга нощ на музика, забавление и страст!

Можете ли да ни разкриете какво сте подготвили за тази вечер и какво бихте искали да накарате феновете да почувстват след партито?

Дарио: В крайна сметка наистина бих искал публиката да се забавлява и да се надявам да ги вдъхновим да научат повече за нашия вид музика. Обикновено подготвяме широка гама от парчета от различни стилове, както нови, така и класически, но в крайна сметка винаги импровизираме, в зависимост от хората, които имаме пред нас.

Packim: Очевидно не е първият път, когато участвам заедно с моя приятел Дарио. С него изпитвам уникално чувство, както с никой друг. Забавно е, защото, когато избираме нова музика (аз съм в Италия, а той в Португалия), когато сравняваме нашите селекции, често осъзнаваме, че имаме едни и същи песни, така че е ясно, че сме на една и съща вълна. Обичаме да караме хората да танцуват със „силни“ парчета, но в същото време ги разтърсваме и с вокали, атмосфера и мелодии; обичаме да редуваме на дансинга моменти на спокойствие и след това да го накараме да избухне отново… И това е, което ще правя в Пловдив.

Чухме, че може да има специално b2b между вас... подготвяте ли се предварително, когато решите, че ще пускате b2b?

Дарио: Правили сме го заедно няколко пъти към този момент и наистина се наслаждаваме на стиловете и техниката на смесване и винаги се опитваме да се вдъхновяваме един друг. Подготвяме някои споделени папки преди всяко събитие, за да сме сигурни, че сме на една и съща страница, но винаги оставяме много място за импровизация, тъй като сме пускали за много различни публики в много различни страни.

Packim: Със сигурност ще изпитате магията! Нямаме фиксиран набор, тъй като подготвяме много голям плейлист. Това ни дава възможност да бъдем увлечени от емоциите на момента и усещането на дансинга. Обичаме да пускаме някои ''евъргрийн'' парчета от нашето детство, които винаги носим със себе си и дори по тази тема имаме много сходен вкус.

Какво е най-голямото предизвикателство, когато правите b2b?

Дарио: Понякога може да е предизвикателство да имаш правилната химия с друг артист, особено ако не се познавате добре. Когато 2-ма артисти могат да оставят настрана егото си, за да пускат музика заедно и да направят нещо по-голямо, това се превръща в магическо преживяване, а с Mattia намерихме тази химия от първия път, когато свирихме заедно.

Packim: Няма предизвикателство. И двамата се доверяваме един на друг и се разбираме много добре, така че по време на нашите сетове, след като се настроим, Дарио знае какво иска Матиа, а Матиа знае какво иска Дарио. Ние общуваме много както в нормалния живот, така и по време на нашите сетове и мисля, че това е ключът към връзката ни. Когато сме в клуба, се увличаме. Истинското предизвикателство е да ви накараме да се забавлявате и да се събудите на следващия ден с нашата музика в главата!

Какво следва след Пловдив?

Дарио: С Матиа предстоят много проекти, както заедно, така и поотделно, така че очаквайте много натоварена 2-ра половина на 2022 г.! Очаквам с нетърпение следващия ни сет (Barcelona OFFSonar през юни) и нямам търпение да споделя предстоящите ни издания!

Packim: Ще имаме среща заедно на 16 юни за Barcelona OFFSonar в Macarena с екипа на Twelve Notes (Multinotes) и някои летни събития, които все още не можем да разкрием. Наскоро приключихме заедно с продуцирането на нова музика, която ще можем да споделим към края на 2022 г. и сме много развълнувани от това!

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…