Print this page

Интервю с Дарио Де Анджелис, познат като Дарио Деа, и Матиа Фери - (Паким), за всичко, което са подготвили за пловдивската публика и за впечатленията им от под тепетата

Броени часове остават до партито на двама от най-бързоизгряващите италиански ди джеи в Пловдив и клуб VOID вече се подготвя за мелодичния хаус и техно саунд, който ще го изпълни тази вечер.

Събитието се организира от Urge To Dance - български звукозаписен лейбъл, чиято мисия е неспирното търсене на музиката, която те кара да танцуваш, а за посетителите на пре-партито в Bally Club ще има специални изненада - възможността за спечелване на ВИП пасове. Началният час е 23 часа, като билети може да си закупите както предварително, така и на място във VOID.

Малко преди мероприятието, екипът на Под тепето се свърза с Дарио – на път за Пловдив по време на неговото 17 часово пътуване след фестивала Стихия в Узбекистан, и с Packim – на път от Болоня, за да разбере какво са подготвили  и какви са очакванията им от пловдивската публика:

събитие хаус музика

Какво знаете за България и за Пловдив?

Дарио: Първото нещо, което знам за Пловдив е, че това е родният град на моя приятел и съосновател на Urge To Dance, Максим (Крембо), което си е страхотно начало. Знам също, че това е вторият по големина град в България и че през последните няколко години има постоянен ръст на културните и артистични събития.

Packim: За мен това ще е първото посещение в България. Познавам няколко страхотни изпълнители, които са участвали в много готини клубове и знам, че нощният живот е доста активен. Също така съм много любопитен да посетя красивия Пловдив и неговите паметници, така че определено чакам с нетърпение съботата!

Дарио, ти вече беше в София с Echonomist през октомври 2020 г., какво беше първото ти впечатление за България и феновете?

Дарио: Когато дойдох предния път, очевидно беше специфично преживяване, тъй като Covid все още беше в разгара си и не знаехме точно какво да очакваме и как ще се чувстват хората. За щастие публиката беше много подкрепяща и дори знам за фенове, дошли от съседни страни, специално за да присъстват на това парти. Смятам, че нашата музика все още е сравнително непозната в България и бях наистина щастлив да видя такава положителна реакция.

Какви са очакванията ви от публиката в Пловдив?

Дарио: Обикновено предпочитам да не мисля твърде много за очаквания и просто да присъствам, но ако трябва да направя някои прогнози, мисля, че публиката ще бъде наистина развълнувана и надявам се отворена към нашия стил на музика.

Packim: Както вече казах, за първи път съм в Пловдив, но виждайки професионализма и вниманието към детайла, които екипът на “Urge To Dance” ни показа, очаквам много топлина и голямо желание да се забавляваме заедно. Ще бъде дълга нощ на музика, забавление и страст!

Можете ли да ни разкриете какво сте подготвили за тази вечер и какво бихте искали да накарате феновете да почувстват след партито?

Дарио: В крайна сметка наистина бих искал публиката да се забавлява и да се надявам да ги вдъхновим да научат повече за нашия вид музика. Обикновено подготвяме широка гама от парчета от различни стилове, както нови, така и класически, но в крайна сметка винаги импровизираме, в зависимост от хората, които имаме пред нас.

Packim: Очевидно не е първият път, когато участвам заедно с моя приятел Дарио. С него изпитвам уникално чувство, както с никой друг. Забавно е, защото, когато избираме нова музика (аз съм в Италия, а той в Португалия), когато сравняваме нашите селекции, често осъзнаваме, че имаме едни и същи песни, така че е ясно, че сме на една и съща вълна. Обичаме да караме хората да танцуват със „силни“ парчета, но в същото време ги разтърсваме и с вокали, атмосфера и мелодии; обичаме да редуваме на дансинга моменти на спокойствие и след това да го накараме да избухне отново… И това е, което ще правя в Пловдив.

Чухме, че може да има специално b2b между вас... подготвяте ли се предварително, когато решите, че ще пускате b2b?

Дарио: Правили сме го заедно няколко пъти към този момент и наистина се наслаждаваме на стиловете и техниката на смесване и винаги се опитваме да се вдъхновяваме един друг. Подготвяме някои споделени папки преди всяко събитие, за да сме сигурни, че сме на една и съща страница, но винаги оставяме много място за импровизация, тъй като сме пускали за много различни публики в много различни страни.

Packim: Със сигурност ще изпитате магията! Нямаме фиксиран набор, тъй като подготвяме много голям плейлист. Това ни дава възможност да бъдем увлечени от емоциите на момента и усещането на дансинга. Обичаме да пускаме някои ''евъргрийн'' парчета от нашето детство, които винаги носим със себе си и дори по тази тема имаме много сходен вкус.

Какво е най-голямото предизвикателство, когато правите b2b?

Дарио: Понякога може да е предизвикателство да имаш правилната химия с друг артист, особено ако не се познавате добре. Когато 2-ма артисти могат да оставят настрана егото си, за да пускат музика заедно и да направят нещо по-голямо, това се превръща в магическо преживяване, а с Mattia намерихме тази химия от първия път, когато свирихме заедно.

Packim: Няма предизвикателство. И двамата се доверяваме един на друг и се разбираме много добре, така че по време на нашите сетове, след като се настроим, Дарио знае какво иска Матиа, а Матиа знае какво иска Дарио. Ние общуваме много както в нормалния живот, така и по време на нашите сетове и мисля, че това е ключът към връзката ни. Когато сме в клуба, се увличаме. Истинското предизвикателство е да ви накараме да се забавлявате и да се събудите на следващия ден с нашата музика в главата!

Какво следва след Пловдив?

Дарио: С Матиа предстоят много проекти, както заедно, така и поотделно, така че очаквайте много натоварена 2-ра половина на 2022 г.! Очаквам с нетърпение следващия ни сет (Barcelona OFFSonar през юни) и нямам търпение да споделя предстоящите ни издания!

Packim: Ще имаме среща заедно на 16 юни за Barcelona OFFSonar в Macarena с екипа на Twelve Notes (Multinotes) и някои летни събития, които все още не можем да разкрием. Наскоро приключихме заедно с продуцирането на нова музика, която ще можем да споделим към края на 2022 г. и сме много развълнувани от това!

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…