Холандската прогресив хаус легенда Хари Лемън, по известен като Lemon8, гостува за първи път в България и то в града под тепетата. Тази събота Club Void в Капана, ще се превърне в храм на хаус музиката, като Lemon8 e заявил да направи един ексклузивен, поне  четиричасов сет с модерен и класически прогресив хаус, обещават организаторите от ПРОГГ.

Кой е Хари Лемън?

Lemon8, както е по-известен Хари, е в челните редици на денс музиката, както като DJ, така и като продуцент, вече повече от 30 години. Първото му продуцирано парче е Model8 от 1993 г. и сега е признато за класика и забележителност в техно и денс музиката. Двойният му албум Inner Sanctuary Sessions, състоящ се единствено от негова авторска музика и ремикси, като траковете New York, New York и Lose Control, е признат за един от най-добрите албуми в историята на Progressive House музиката. През 2020г. парчето му Lose Control дори е избрано за любима песен на фенoвете за всички времена на емблематичния лейбъл за електронна музика Bedrock Records. През годините неговата музика и ремикси са известни с това, че пресичат границите между жанровете и биват пускани от редица известни диджеи като Danny Tenaglia, Tiesto, Danny Howells, Armin van Buuren, Richie Hawtin и Sasha и много други. Също така има и фънк проект наречен Lemon Funk. Като диджей Lemon8 е вземал участия в едни от най-големите клубове и фестивали в целия свят. Хари води вече повече от 15 години собствено шоу по популярното Frisky Radio. Шоуто се казва 8-Track Mind и до ден днешен се радва на хиляди фенове по целия свят. След дълга пауза от голямата сцена през 2020г.  Хари Лемън се завръща и е изцяло посветен музиката, демонстрирайки, че прогресив хауса и мелодик техното не са просто стил, но и цялостно отношение към света. Българският съпорт ще е в лицето на d-phrag, Plamen K и Pink TsonK, които ще подгреят тълпата за Lemon8.

Това е поредно парти организирано от ПРОГГ, зад което стоят меломаните Plamen K и Pink TsonK. Идеята им е да се покаже модерната ъндърграунд прогресив хаус музика, която включва в себе си разнообразни стилове като хаус, тек хаус, техно и транс.

 

Линк към събититето: https://fb.me/e/2gbzt85Hi

Линк за онлайн билети: https://ra.co/events/1531479

 

Музика:

https://www.youtube.com/watch?v=PFV5fp6tEAY

https://www.youtube.com/watch?v=h6rc2977S2w

https://www.youtube.com/watch?v=XjbpHhWwIkQ

 

Линкове към профили:

https://www.friskyradio.com/show/8_track_mind/

https://www.facebook.com/dphrag

https://www.facebook.com/PinkTsonk

 

Lemon8 interview: 

https://www.youtube.com/watch?v=JcBpsOhcS5A

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…