Концертът на групата е част от лятната програма на „Камерна сцена Пловдив“ – част от културния календар на града

Камерна сцена Пловдив очаква своята вярна публика на следващото събитие от лятната си програма. На 28 юли 2022г., четвъртък, от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – „Къщата на Иван Черноземски“ в Стария град на ул. „Цанко Лавренов“ № 5 ще чуем Alf Carlsson § Jiří Kotača Quartet - европейска джаз формация, съставена от шведски, чешки и словашки джаз музиканти. Алф Карлсоне известен като автор на музиката за Нобеловата награда, а Иржи Котача беше номиниран за чешката награда „Грами“, наречена на името на Anděl Prize, като печели изданието ѝ през 2020г.

В предстоящия концерт артистите се срещат в интересен джаз контекст, като си позволяват и да експериментират с музикалната история на своите трaдиции и корени. Резултатът е силна еклектична програма от лирични оригинални композиции, както и аранжименти на чешки, словашки и шведски народни мелодии. В последните си проекти, артистите търсят нови изразни средства и модерна мултипликация  в  електронния звук.

Групата е изнесла десетки концерти в Чехия, Словакия, Германия, Холандия и Швеция. Всички членове на бандата, въпреки младата си възраст, вече са се наложили на родната и европейска сцена. Работят с топ джаз музиканти като David Dorůžka, Sulivan Fortner, Ilja Reijngoud, както и  European radio Jazz Orchestra

Проектът „Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място преди концерта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…