Юлското събитие на „Тя в Пловдив“ наближава със скоростта на светлината и ще е под надслов „До звездите и обратно“ - едно събитие за любовта към науката, изследването на нови светове и вселени, и българските жени, които творят по света и у нас!

Предстои едно много специално събитие този месец, където в нежен сблъсък между Изтока и Запада ще се запознаем с две жени, посветили живота си на науката. На 28 юли (четвъртък) от 19 часа в бар Wunderbær на ул. Бетовен 2 ще се срещнем с д-р Евдокия Костадинова и ад. д-р Елица Миланова. Всяка от тях ще ни разкаже за пътя на една жена, избрала науката като своя кариера.

Д-р Евдокия Костадинова завършва Английската гимназия в Пловдив, след което заминава за САЩ, където учи физика и политика. През 2017 г. успешно защитава докторска степен по физика, а през 2021 започва работа като асистент в университета Обърн.

Ас. д-р Елица Миланова е филолог и лингвокултуролог. Завършила е Приложна лингвистика с китайски и руски език и Интеркултурна комуникация. От 7 години работи като преподавател и координатор на центъра за китайки език и култура към Пловдивския университет.

Популярният формат ТЯ в...™ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което присъстващите да открият вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.

„Тя в...“ се ражда в града под тепетата, а днес обединява близо 20 доброволци, които редовно организират формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. 50 събития, организирани от доброволци в партньорство с местни заведения, галерии и популярни места за срещи, до момента са дали трибуна на над 100 жени. Стотици хора са посетили събитията, а излъчванията във Фейсбук са гледани над 10 000 пъти. За краткия период, в който съществува, социалният формат ТЯ в...™ е достигнал до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът от доброволци, живеещи в 6 различни града, получи номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…