Барокова музика, джаз и фолклорна музика в изпълнение на прочути музиканти ще звучат в Малката базилика и в Епископската базилика на Филипопол на 20 и 21 септември

На 20 септември в Малката раннохристиянска базилика гостуват двама именити изпълнители, пристигащи от Амстердам специално за участието си в “Дни на музиката в Балабановата къща” ден след премиерата на техния най-нов проект в залата  Концертгебау в Амстердам. Мирослав Петков – соло тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър и джаз-пианистът Димитър Бодуров ще завладеят публиката с един завладяващ и нестандартен кросоувър концерт, наречен “Preludes to infinity”. В него по интригуващ начин ще се преплетат класическа музика, джаз и българска народна музика.

Ден по-късно, на 21 септември, верен на своите идеи за разнообразие и уникалност, МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” включва в програмата си концерта-събитие “Прочути барокови концерти”, отново с участието на Мирослав Петков, но този път в съвсем различно амплоа.

Вижте още на podtepeto.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…