Пловдивският вокално-китарен тандем представя проект с 14 заглавия на сцена „Ядрото“ в „Капана“ на 15 октомври, входът е свободен

 

Изразителни мелодии, ярки текстове и стилни поп, рок и фънки аранжименти представят певецът Илко Василев-Базѝлео и китаристът Светлин Стайков в проекта „Посоки. Авторски вокално-китарен концерт“. Той включва 14 песни изцяло на български език. Музикалното събитие ще се проведе на 15 октомври (събота) 2022 г. от 16 часа на откритата сцена „Ядрото“ в квартал „Капана“ и се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града. Входът е свободен.

Песните са създадени специално за проекта „Посоки. Авторски вокално-китарен концерт“ от пловдивския тандем Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков и ще бъдат изпълнени за първи път по време на събитието. „Подходящи са за всяка възрастова група и са насочени към най-широка аудитория“, уверяват двамата музиканти.

Съсредоточие на „посоките“ е любовта, чиято способност да променя всичко отвежда до внушението, че още много от доброто предстои. Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков го отправят с ясно доловима усмивка. С експресивната емоционалност и лиризъм при изпълненията проектът „Посоки. Авторски вокално-китарен концерт“ отваря широка врата с приятелско намигване към ценителите и почитателите на мелодичните парчета, заредени с потенциал за превръщане в хитове.

Сред достойнствата на авторския вокално-китарен концерт е фактът, че песните са с текстове на български език. Музиката и аранжиментите са авторски и са в съзвучие едновременно с модерните тенденции от световната сцена и с родните традиции в съвременен контекст.

Илко Василев-Базѝлео е вокален изпълнител, изявяващ се в стиловете поп, аренби, рок и джаз. Притежава над 15-годишен опит като певец в пиано барове, на клубни сцени и по корпоративни партита. Има многобройни награди и участия в конкурси и фестивали в България. Илко Василев–Базѝлео изпълнява авторски песни на български и на английски език. Пише музика и текстове на песни и за други изпълнители. Има участия в разнообразни проекти – поп-оперно вокално трио, вокално-клавирни и вокално-китарни дуети, рок група. Завършил е „Поп и джаз изпълнителско изкуство“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и има образователно-научна степен „доктор“ по музика.

Светлин Стайков има 4 авторски албума: „Morning“, „Colours and Shades“, „Crossing Influences“, „Made in Майна“. Свири на китара в джаз формацията „Бигбенд Пловдив“. Концертира в различни формации по престижни събития като „Пловдивски Джаз вечери“, „Джаз фестивал Хасково“, „Джаз фестивал Русе“ и в музикални клубове в страната. Аранжира и композира в различни стилове. Завършил е Средно музикално училище „Христина Морфова“ в Стара Загора и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. От 1997 година работи като преподавател по китара и тонрежисьор в „Нов Музикален център“. Преподава „MIDI и звуков синтез“ и „Дигитална аудио обработка“ в АМТИИ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…