Явор Гърдев ще стане част от поредицата „Успешните“ през тази седмица. Той е седмият и последен за тази година гост на инициативата. Срещите с известни българи или чужденци, които да споделят за постиженията в своята сфера, се случват в клуб Fargo.

 

Явор Гърдев е един от най-уважаваните творци в гилдията с дългогодишна кариера, включително и извън България. Завършва режисура през 1998 година, след което специализира и получава допълнителна квалификация на различни форуми и в различни институции в Германия, Франция, Великобритания и Съединените американски щати (1996 – 2022).

 

Гърдев застава начело на повече от 40 театрални постановки, сред които „Хамлет“, „Чамкория“ и „Великденско вино“. Също така е режисьор на „Дзифт“ – един от най-добрите български филми от последните 20 години. Носител е на множество театрални награди през годините.

 

Срещата с Явор Гърдев е в сряда, 14 декември, от 18:30 часа.

 

Поредицата „Успешните“ цели да запознае младите хора с изтъкнати професионалисти от сферите спорт, кино, театър, литература, журналистика. Гостите споделят за извървения път до целите, за които някога са мечтали. За качествата, които са им били необходими и грешките, които са допуснали.

 

Досега на „Успешните“ във Фарго гостуваха журналистът Иво Иванов, театралният режисьор Диана Добрева, легендата в каратето сенсей Тадаши Ямашита, певицата Керана, аниматорът Тео Ушев и актьорът Иван Бърнев.

 

Срещите се провеждат в клуб „Фарго“, който неведнъж е приютявал събития, свързани с литературата и киното. Събитията се провеждат с подкрепата на община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2022 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…