Екипът на добре познатия социален формат „Тя в Пловдив“ стартира нов формат за срещи под формата на дискусионен клуб. Инициативата ще събира веднъж месечно жени и момичета от Пловдив, които да обсъждат и споделят мнения и наблюдения по определени проблеми, разгледани през призмата на различни произведения на литературата, киното, музиката и изкуството.

Първата среща ще се състои на 12 април от 19 часа в споделеното работно пространство „Котка и мишка“, а темата е женското приятелство и книгата „Гениалната приятелка“ на Елена Феранте и едноименния сериал на HBO.

„Тя в Пловдив“ вече почти 5 години създава пространство за споделяне на лични истории и дава възможност за нови разнообразни ролеви модели и овластяване на жените в България. Дискусионният клуб се ражда като естествено продължение на формата. Негова цел е да отговори на нуждата от по-задълбочено потапяне в темите за равенство, човешки права и женското движение и преживяване в българския контекст и изобщо всичко, което вълнува жените и момичетата в Пловдив.

Клубът ще се среща веднъж месечно, а всяка тема ще се обявява предварително и ще се разглежда през призмата на кино, музика, литература и други културни феномени. Събитията са безплатни и ще се провеждат в групи около 10 човека с предварителна регистрация. За да си запазите място за пилотното издание, запишете се на: https://forms.gle/3GjY9ovDT8nTPKY28

Окуражаваме ви да се запознаете с книгата и/или сериала преди дискусията, но сте добре дошли, дори и да не сте успели да я прочетете или да гледате сериала.

Събитието се организира от фондация „Екатерина Каравелова“ с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Мненията изказани по време на дискусиите отразяват единствено позициите на фасилитаторите. Организатори са Йоана Иванова и Елена Лулчева, част от екипа на „ТЯ в Пловдив“.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…