Едно изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на меломаните предлага емблемата на българския джаз – Васил Петров. На 30 април(неделя) от 20:00ч. в Пловдив ивент център той ще представи нова концертна програма „Световни хитове в симфоничен джаз“ с един от водещите оркестри в страната – Врачанска филхармония дирижиран от маестро Христо Павлов. Малко известен е факта, че кастинга на оркестъра е изключителен. Маестро Христо Павлов е селектирал брилянтни музиканти от 14 държави – САЩ, Англия, Корея, Украйна, Русия, Турция, Сърбия, Молдова, Италия, Испания, Колумбия, Азербайджан, Албания и разбира се, България. Джаз линията в концерта държат топ музиканти от Пловдивската джаз сцена – Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани.

 

Гост солисти в програмата са виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще направят дуети, както и тя ще се представи с филмови теми наградени с Оскар. Вторият гост е младата талантлива певица и пианистка, изгряващата звезда – Валерия Стоянова.

 

В концерта „Световни хитове в симфоничен джаз“ Васил Петров, съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации. В програмата са включени песните „My way“, „Fly me to the moon“, „Strangers in the night“, „Something stupid“, „New York, New York“ и много други. Проектът смесва суинг, класика, джаз и боса нова музика, и симфонично звучене на вечните класики, превърнало се в запазена марка на Васил Петров. В нов прочит ще представи Bésame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My funny Valentine, неговите хитове, като „Подслон в дъжда“ в памет на джазмена Васил Пармаков и други.

 

Концерта е по повод Международния ден на джаза и рожден ден на Васил Петров. Това ще бъде и специален рожден ден за него – празнуван с приятели и с хора, които обичат онова, което прави.

 

В София ще може да чуете Васил Петров на 26-ти април от 20:00ч. в залата за събития „Музей-галерия „Анел“, в хотел Анел в компанията на пианиста Йордан Тоновски (пиано). Ще представи любими романтични и емблематични теми и негови хитове, както и теми от новият му албум LOVE SONGS vol.1

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…