Община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“ канят пловдивчани и гости на града на едно уникално събитие за България на открито на Акведукта на хълм Бунарджика – „Джаз на свещи” с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев.

 

На 14 юли 2023г, петък, от 21:00 ч. публиката ще се наслади на вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив, една от емблемите на града, създаден през 2000 година, с ръководител Николай Гешев, които ще допълнят пространството с магията на джаза.

 

Концертът „Джаз на свещи“ е проект, съдържащ джаз стандарти с най-брилянтните аранжименти за биг бенд, създавани някога за такъв оркестър. Песни изпълнявани от най-великите певци в суинга – Пол Анка, Франк Синатра, Боби Дарин, Тони Бенет, Ела Фицджералд, Били Холидей, Сами Дейвис и Майкъл Бубле, ще прозвучат на живо в нестандартна и уникална обстановка. Cry me a river, That’s life, Fly me to the Moon, I’ve got you under my skin, All of me, Me and Mrs. Jones, My Way, New York New York, Feeling good и Fever са само част от заглавията на хитовете, включени в програмата на концерта. Хитове, които не се нуждаят от каквото и да било представяне.

 

„Вълнението на изпълнителите, участващи в концерта се подхранва и от факта, че такъв концерт в Европейската столица на културата – Пловдив, доста отдавна не е представян. Привилегията да са в непосредствена близост до оркестъра и да се потопят в уникалния звук на бенда, ще имат всички решили да си подарят петъчната вечер за музика на живо. Никак не са много местата и възможностите да чуете световни джаз стандарти изпълнени на живо от биг бенд, затова не пропускайте този шанс. Шанс подарен на пловдивчани и гостите на Пловдив от Община Пловдив“, коментира диригентът на Биг Бенд Пловдив Николай Гешев.

 

„Всички необходими неща за създаването на един запомнящ се концерт са налице – страхотен оркестър, изключителен солист, уникална обстановка и не на последно място невероятна публика. Подобни събития на свещи стават все по-популярни в цял свят, но до този момент българската публика не е имала възможност да се наслади на такова събитие. Станете част от концерта на „Биг бенд Пловдив“ с Боби Вълчев на 14 юли на Аквeдукта на хълм Бунарджика, входът е свободен“, призова заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

 

„Целта на концерта е да свържем музиката с екологията на нашите емоции – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка” на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които често пренебрегваме в забързаното ежедневие, както и към корените на дома и родината. Свещите са терапия, която помага на човека да излъчва доброта, която все повече липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят емоционалния ни свят“, разказа джазменът Боби Вълчев.

 

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които вече имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени музикални събития са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.

 

Боби Вълчев е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай. Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали. Делил е една сцена с имена като Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.

 

„Джаз на свещи” с Боби Вълчев и Биг бенд Пловдив е с вход свободен и се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и на Фондация “Пловдив 2019”.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…