Диан Чобанов ще бъде новият директор на Държавна опера – Пловдив. Той поема временно длъжността от Нина Найденова до провеждането на конкурс, а Найденова ще бъде част от Съвета на директорите в НДК. Маестро Диан Чобанов работи от дълги години в Пловдив, като от над 10 години е и музикален директор на операта. Ето какво сподели досегашният ръководител на пловдивската опера Нина Найденова:

 

„Бих искала да споделя с Вас, че от месец Февруари поемам нова работна позиция като член на Съвета на директорите на НДК, където ще работя за развитието на нови културни политики. През всичките тези години, в които бях начело на Опера Пловдив, неизменно до мен като съмишленик и творчески стратег бе Диан Чобанов. Именно затова най-логичният избор на Министерство на културата, бе Маестро Чобанов да заеме поста временно изпълняващ длъжността Директор на Опера Пловдив. Заявявам искрената си подкрепа в пътя му на Директор като оставам част от управленския екип. Продължаваме да ръководим творческата политика на операта заедно.

Оставам вярна на каузата изкуството, което създаваме да дарява послания и духовност и Опера Пловдив да продължава да бъде пример с творческата си мисия.„

Снимка: Опера Пловдив

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…