Гръцката суперзвезда излиза на сцената на Античен театър на 8 юли

 

Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото десетилетие на 21-и век. Хитовете му достигат милиони гледания в YouTube, а продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия.

 

Коя елюбимата Ви песен, която сте писал някога? И защо? 

 

Не е лесно, когато си композитор, да посочиш любимата си песен! Мога да кажа, че любима ми е «О Βυθός», защото крие чувства от друга епоха, които остават завинаги в мен.

 

Как развихте своя собствен стил и характерното си звучене?

 

С четене, учене, много обич към ближните и разбиране за случващото се в обществото.

 

Кой музиканти или стилове най-силно са Ви повлияли?

 

Влиянията ми бяха първо от гръцки звуци у дома, но бавно в юношеството много слушах Питър Гейбриъл, Джордж Майкъл, Dire Straits.

 

Аз съм късметлия, защото съм се срещал и съм работил с важни личности. Създадох връзки за цял живот, които се развиха в приятелства, основани на уважение и любов. Личности като Йоргос Даларас, Димитра Галани, Мимис Плесас и др. са неразделна част от живота ми, които ме възпитаха и подкрепиха в първите ми музикални стъпки.

 

С какво най-много се гордеете в своята кариера?

 

Че се развивах и успявах да преодолея всяка трудност. Защото успехът няма стойност, ако човек не се сблъсква с провали и трудности. Това е постоянна борба да станем по-добри артисти, но и преди всичко по-добри хора.

 

Кое е било най-голямото предизвикателство в кариерата Ви?

 

Да мога да поддържам любовта към света и връзките на взаимно уважение с моите колеги. Това изисква много работа, търпение и постоянство. Много пъти съм си мислил колко лесно е да пееш хитове, но и колко трудно е да останат в сърцата на публиката. Да докосва много поколения – хора на моята възраст, но също и по-младите и всеки път много се радвам да го видя с очите си. Това очаквам да преживея и с вас.

 

 

Какъв съвет бихте дали на начинаещите музиканти?

 

Не се разочаровайте! Трябва да се учат от грешките, да се стремят постоянно към най-доброто и да напредват стъпка по стъпка към целта, която не е нищо друго освен музиката, която ще оставят след себе си.

 

 Какво Ви харесва в това да сте музикант?

 

Обичам да експериментирам с различни музикални тенденции, да живея в неизследвана територия, да започвам от нулата. Да мога да изразявам случващото се около нас. В този контекст – пуснах нови 9 песни във всички дигитални платформи, които ще представя в турнето си през цялото лято. Надявам се да ги заобичате колкото ги обичам и аз.

 

Как изглежда процесът на създаване на една песен?

 

Няма рецепта, но има онзи вълшебен момент на вдъхновение, който може да се случи навсякъде….дори когато спиш. Да станеш и да пишеш – това е велико!

 

 С България Ви свързва събитие от 1999г. Какви са спомените Ви от тогава?

 

Като тийнейдър бях със семейството си на почивка в България и беше страхотно. По-късно, през 1999, се озовах отново във вашата страна вече като артист и тогава усетих вълна от любов, която ме заля.

 

Никога няма да забравя любовта, която ми показа вашата публика с песента De Fevgo, която стана хит в България. Чакам отново да я изпеем заедно. За втори път ще се срещнем и на Античния театър, който много харесвам. Подготвил съм концерт с много музикални изненади. Очаквам ви на 8 юли!

 

Концертът на Михалис Хаджиянис е на 8 юли, Античен театър, Пловдив. Последни билети се продават в мрежата на Ивентим.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…