Концерт с авторска клавирна музика е подготвила Даниела Настева в музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Стария град. Талантливата млада композиторка избра да се срещне с почитателите си на своя рожден ден и да представи пред тях най-новите си музикални композиции.

 

Произведенията й са лично съкровение от дебрите на най-дълбоките чувства. На 8 август публиката ще има възможност да се наслади на емоции и състояния за смисъла на любовта.

 

Миналата година Даниела Настева представи във възрожденската къща на д-р Рашко Петров своя дебютен клавирен албум „Свързване“, посветен на концепцията за взаимовръзките между заобикалящия ни свят – светлина, земя, вселена, вътрешен душевен мир, вяра, надежда, любов. Концертът завърши с овациите от препълнената в залата публика. „Музиката на Даниела е силно въздействаща, внушаваща инвенции за музикално пресъздаване на картини от различни светове, нашепващи историята на човешката душа чрез мелодията на сърцето“, коментира артмениджърът на галерията проф. д-р Емилия Константинова.  

 

Музикалният път на Даниела започва на 5-годишна възраст с приема й в НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. По-късно става възпитаник на проф. Милена Моллова. Пианото е нейн неизменен спътник в ученическите и студентските години, за да премине към професионалния си път на развитие. Даниела Настева изнася редица концерти, участва в майсторски класове, печели конкурси. Тя е солист на няколко филхармонии. Пътуванията й пo света обогатяват нейния мироглед и инвенциите й се разгръщат стремглаво в създаването на авторски музикални композиции. Срещата и потапянето й в културите на далечния Изток, Персийския залив, Африка и Скандинавия, й дават още по-голяма широта, която се проявява и в нейното творчество. Така през последните години тя създава авторска клавирна музика със собствен и неподражаем стил.

 

Концертът ще се проведе на 08.08.2024 г. от 19 часа в галерия “Димитър Георгиев” в Стария град на ул. „Съборна“ 23. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…