Един от най-дълго играните спектакли в света “Огънят на Анадола“ отпразнува своята 25-та годишнина на стадион „Бешикташ“ в Истанбул преди месец. По повод юбилея хореографът и директор на трупата Мустафа Ердоган е направил специална нова версия – адаптирана за летни арени и театри, която ще бъде представена тази вечер на Античния театър в Пловдив.

 

Ердоган обещава страхотно шоу с олимпийски мащаб – 500 танцьори и много специални ефекти.

 

“Ще представим на класическите сцени от “Огънят на Анадола”, “Троя”, “Истанбулски сънища” , “Давул”, “Къвълджъм” и първите сцени от новия спектакъл “Пътят на коприната”, по който работим. Това ще бъде шоу, пълно с изненади“, коментира Мустафа Ердоган.

 

България е включена в световното турне на най-известната турска танцова формация. След Шумен, Велико Търново, Варна и Бургас, танцьорите тази вечер излизат на най-древната сцена в Пловдив и после заменават за Кърджали, където имат две дати за шоуто си.

 

Билети за спектаклите в България тук.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…