Музикантът предизвика рекордно споделяне в социалните мрежи 

 

На 9 август 2024 г. Античният театър в Пловдив бе преобразен в сцена за уникално музикално преживяване, което остави траен отпечатък в сърцата на всички присъстващи. Джаз изпълнителят Боби Вълчев подари на хиляди пловдивчани и гости на града изключителен концерт, осветен от магическите светлини на 17 000 свещи.

 

На сцената към Боби Вълчев се присъединиха и други музиканти, които допринесоха за магията на вечерта. Боби Вълчев откри романтичния спектакъл с музикално изпълнение на тромпета си в дует с цигулката на Галина Уилкокс.  Певицата Милена Костова впечатли публиката с емоционалното си изпълнение в дует с Боби Вълчев, пианистът Иван Гърбачев се впусна във впечатляващ пиано дуел на импровизации с Боби Вълчев. Публиката искрено се забавляваше със забавните диалози между Боби Вълчев и диригента на Биг Бенд Пловдив Николай Гешев, които включваха много хумор и интеракция с публиката. Красивата сцена с хиляди блещукащи свещи и впечатляващите изпълнения на Боби Вълчев, включващи джаз евъргрийни като My Way , Fly me to the moon, New York, предизвикаха почти всеки втори от присъстващите да снима спектакъла и да споделя в социалните мрежи, като отзивите в интернет продължиха и на следващия ден. 

 

Авторът на този уникален проект Боби Вълчев сподели, че идеята му е да създаде серия от концерти на свещи в България, които да се проведат на различни живописни и исторически места из страната. 

 

Със своето вдъхновение и страст, Боби Вълчев продължава да разширява границите на музикалното изкуство в България. Второто и най-мащабно издание на този авторски проект в Пловдив е само началото на неговото желание да превърне красивите дестинации в страната в сцени за незабравими музикални преживявания. 

 

Снимкa: Чавдар Дафов

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…