Print this page

Що е то Идиот и има ли почва у нас? Фундаментален въпрос, отговор на който ще се опитаме да намерим утре вечер в галерия U P.A.R.K. Там Студио 4 уши ще представи проект Идиот (човек пълен с идеи). Той стартира на 14 май 2014г. в София, а утре ще гостува в Пловдив. Изложбата ще бъде открита от изкуствоведа доц. д-р Галина Лардева, в 18.30 ч.

Проектът визира проблема с българския “ ИДИОТ “, чиито креативни идеи се посрещат с подигравка , остра критика , безразличие , крадят се и т.н. Така идеите на “ ИДИОТА “ биват обречени на провал и го принуждават да емигрира или да се превърне в полуидиот .
Целта на проекта е да се направи опит човек да може да бъде "ИДИОТ “ в собствената си държава, като срокът за това е ( условно ) три години от влизането на изложбата в действие !
Изпълнението на проекта предвижда реализация на “ ИДИОТСКИ ” идеи и тяхното представяне в приятни за сетивата форми, звуци и други изразни средства, чрез което да се докаже, че има смисъл от тях (идеите и “ ИДИОТИТЕ “ ) . Три години след събитието, ако нещо не се промени, “ ИДИОТИТЕ “ имат право да напуснат страната или да станат полуидиоти, разказва Иван Ушев, един от приятелския кръг художници Студио 4 уши. 

Идеята на проекта е да се докаже, че е възможно да се случи нещо само със собствени усилия. Без кандидатстване по псевдо проекти с псевдо проекти и правене на псевдо каквото и да е за някакви пари. Целта е да бъдеш себе си, защото го искаш, можеш и го правиш, въпреки всичко и това да бъде оценено, защото е истинско, а не "защото така се прави“. Затова взимаме позицията на общност, а не на група, защото в общността единственото задължение е свободата, която е най-голямата отговорност, казват от Студио 4 уши.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…