Лежерните понеделници в Капана през погледа на Lost in Plovdiv

Снимка: lana_sdnk

След бурните и изпълнени с активности и събития уикенди, началото на седмицата в квартал Капана винаги започва някак лежерно, без бързане и човек има чувството, че още никой не се е събудил след големия купон предишната вечер.

Сигурно на пръстите на едната ни ръка се броят отворените заведения за кафе рано сутрин, защото тук, в квартала на изкуството и творческите професии, всичко започва по – късно. Събуждането е планирано поне за 09:30, а първата чаша с кофеиновата напитка – чак в 10. В случай че държите на ранна закуска, ви предлагаме да опитате в хлебарница „Капана”, където топлите кроасани с бадемов крем свършват доста бързо и не гарантираме, че ако отворите очи по обяд, ще са все още налични.

А понеделник е един още по – особен ден, в който след обиколка на екипа ни из малките китни улички се оказва, че той си е почти като официален празник в квартала , на който работят само неколцина ентусиасти.

Най – оживената уличка безспорно е Христо Дюкмеджиев, където освен, че може да изпиете една бира против махмурлук или кафе за събуждане, в следобедните часове може да похапнете и от греховно вкусните бургери в Brick House. Едно от най – новите места в Капана вече печели своите почитатели, които се връщат постоянно за похапване или аперитив преди вечеря.

Всъщност то е и едно от малкото места, които предлагат храна в понеделник. Ако сте гладни, в горната част на квартала може единствено да седнете в ресторант Амстердамъ или да заложите на палачинките от „Тиган”.

Вижте къде още да отидете в понеделник в Капана.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…