Print this page

Лежерните понеделници в Капана през погледа на Lost in Plovdiv

Снимка: lana_sdnk

След бурните и изпълнени с активности и събития уикенди, началото на седмицата в квартал Капана винаги започва някак лежерно, без бързане и човек има чувството, че още никой не се е събудил след големия купон предишната вечер.

Сигурно на пръстите на едната ни ръка се броят отворените заведения за кафе рано сутрин, защото тук, в квартала на изкуството и творческите професии, всичко започва по – късно. Събуждането е планирано поне за 09:30, а първата чаша с кофеиновата напитка – чак в 10. В случай че държите на ранна закуска, ви предлагаме да опитате в хлебарница „Капана”, където топлите кроасани с бадемов крем свършват доста бързо и не гарантираме, че ако отворите очи по обяд, ще са все още налични.

А понеделник е един още по – особен ден, в който след обиколка на екипа ни из малките китни улички се оказва, че той си е почти като официален празник в квартала , на който работят само неколцина ентусиасти.

Най – оживената уличка безспорно е Христо Дюкмеджиев, където освен, че може да изпиете една бира против махмурлук или кафе за събуждане, в следобедните часове може да похапнете и от греховно вкусните бургери в Brick House. Едно от най – новите места в Капана вече печели своите почитатели, които се връщат постоянно за похапване или аперитив преди вечеря.

Всъщност то е и едно от малкото места, които предлагат храна в понеделник. Ако сте гладни, в горната част на квартала може единствено да седнете в ресторант Амстердамъ или да заложите на палачинките от „Тиган”.

Вижте къде още да отидете в понеделник в Капана.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…