Причината за инцидента е липса на технически надзор на обекта, строителят се е опитал да се върже за обратните води

Аварията предизвика сериозни щети за What a monster, Дърводелие и ресторант Тамс Хаус

Иво Дернев

Строителни дейности на място на съборена стара къща в сърцето на Капана предизвика голяма ВиК авария, която наводни част от квартала на творческите индустрии. След изкопни работи в имот на адрес „Загреб” №1, на който преди време се намираше малка вековна къща, строителите на обекта се опитали да се вържат за обратните води без присъствието на специалисти. Действията им доведоха до извирането на река по улиците „Загреб” и „Златарска”. Аварията наводни няколко търговски обекта в съседство със строителната площадка и остави без вода половината квартал и заведенията в него за половин ден вчера. Улицата е блокирана втори ден, а в момента зее огромна дупка.

Най-тежко инцидентът се отрази на  What a monster, Дърводелие и ресторант Тамс Хаус, които все още не могат да се възстановят от случилото се. Собственикът на бутика на бранда What a monster и организатор на Капана Фест Никола Сивков се оплака пред Под тепето, че са му нанесени щети за над 10 хиляди лева, тъй като е било наводнено складовото му помещение, където той държи дрехите за продажба.

Екип на ВиК часове наред се бори с последиците от действията на строителите, които се оказаха меко казано спорни. Установи се, че на обекта не се извършва задължителният строителен надзор. Свързахме се по телефона техническия ръководител от табелата на строителната площадка Съби Събев, който потвърди, че не е надзор на „Загреб” №1 от дълго време.

„Отказах се отдавна, защото спрямо мен строителят Бекяров не беше коректен. Нямам договор и не ми е плащано, поради което не разбирам защо името ми се намира на информационната табела. От самото начало исках мерките по охрана да се спазват сериозно, а той си я кара както си иска”, обясни пред Под тепето Съби Събев.

„Въпросната ВиК авария, предизвикана от нерегламентирана дейност, удави всичките ми усилия, положени това лято. Наводни току що ремонтираната ни къща. И нанесе щети за над 10 хиляди лева. Няма да оставя нещата така и ще търся правата си в съда”, заяви Сивков.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…