Прясно изпечено кафе, чешки козуначени коминчета и сочни стекове са най-актуалните предложения в арт квартала
Веселина Михайловска

Само преди няколко месеца Капана беше пуст и празен поради временното затваряне на любимите заведения покрай принудителната изолация. Почти двата месеца без възможност за сядане навън постави редица трудности пред бранша и все още е доста сложно да се предвиди какво ще е положението дори и седмица занапред. Все пак, на едно от най-обичаните места в Пловдив – квартал Капана, трима човека рискуваха и представиха за първи път своята концепция именно в този несигурен период.

Започваме някак логично именно с кафето, защото то е напитката, без която сутрин не можем да се събудим и денят ни без неустоимия му вкус и аромат никога не е съвсем същият. В материала си с препоръки откъде да си купим качествено кафе за вкъщи ви представихме SNACK Specialty Coffee, а ако искате да опитате селекцията им на място, може да го направите на ул. Христо Дюкмеджиев. Концепцията им е да намират и изпичат едни от най-добрите налични кафета в света. Не обичат да смесват различни сортове, за да гарантират истинския вкус и да дадат възможност за индивидуално разкриване на характеристиките на всеки регион и производител.

 

Продължаваме малко по-надолу по улицата в посока центъра, за да насочим вниманието ви към едно място, което не е съвсем ново, но както те сами закачливо се шегуват – в края на юни изпратиха маймуната, но без нейните бургери. Monkey Burgers е вече в историята на квартала, а Вилица и нож остава заведението, в което ще може да се насладите на крафт бургери, премиум говежди, телешки и свински стекове, авторски салати и house-mixed сосове. Новите собственици запазват донякъде идеята, но надграждат не само с подобрени вкусове, но и с безплатен детски кът за малките посетители, докато родителите им се наслаждават на апетитната храна и цялостно освежен интериор.

Запазили сме си десерта за накрая, защото доскоро в Града под тепетата наистина нямахме такива вкусотии. Произходът на козуначените коминчета донякъде е спорен, тъй като в днешни дни се предлагат в Чехия, Унгария, Германия и др. държави под няколко различни наименования. Но в Пловдив те се приготвят по оригинална чешка рецепта, а мястото е Trdlokafe. Гарантираме, че традиционният търделник е неустоим и направо се топи в устата. Предлага се както в чист вариант от прясно изпечено ароматно козуначено тесто, както и с разнообразни пълнежи за всички почитатели на сладкото. Ще ги намерите зад паркинга на халите до външната част на ресторант Софра и не пропускайте да ги опитате. Ще ни благодарите после!

Източник: Lostinploviv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…