Живеещи и работещи в квартала са единодушни, че си го харесват и ще го развиват в най-добрата светлина

С общи усилия се търси баланс в уравнението „бизнесът да работи, живеещите да почиват“

Представители на постоянните жители на Квартала на творческите индустрии и работещите в Капана се срещнаха днес в двора на администрацията на район „Централен“. Срещата бе инициирана от райкмета Георги Стаменов, заради напрежението през последната седмици в квартала. На събирането присъстваха още заместинк-кметът по сигурността на Община Пловдив Йордан Ставрев, зам.-кметът по култура Пламен Панов и началникът на „Общинска полиция“ Костадин Костов.

Припомням, че в понеделник живеещи в Капана внесоха протестно писмо в кметството, подписано от над 100 души, в което се оплакват от постоянен шумов терор. Те поискаха да се отнеме правото на заведенията да имат удължено работно време и всички да затварят в 23 часа. Бизнесът от своя страна посочи, че напоследък има множество неоснователни сигнали за полицейски проверки на клиентите в заведенията.

На срещата днес собственици и наематели на обекти в Капана входираха друга подписка, подкрепена от близо 500 души, в която настояват да не им се отнема правото на удължено работно време, защото това е пагубно за бизнеса и да няма репресии от страна на органите на реда.

Срещата протече изключително градивно, въпреки различията на двете страни. В крайна сметка се постигна консенсус, че живеещите и бизнеса искат добро, спокойно и приветливо място, разказа в резюме двучасовата дискусия районният кмет Георги Стаменов.

Напрежение на събирането имаше и на моменти, то дори ескалира. Особено когато жена от квартала заяви, че човек бил починал от шума в Капана.

Как протече срещата и за какво се договориха спорещите страни, вижте всички подробности в Под тепето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…