По павираните улици има цели 31 ателиета на самобитни творци – художници, дизайнери и занаятчии

Вижте къде да ги намерите

Таня Грозданова

Знаете ли, че в Квартала на творческите индустрии в Града под тепетата към днешна дата има 41 автори?

Те са цветовете и духът на квартала и съхраняват неговия първоначален замисъл. Те са разположени на 13 улички в историческия стар квартал в сърцето на града.

По време на всички базари, които се провеждат в Капана, всеки един от тях е в своето кътче, направено с много любов и талант. Авторите ви очакват вътре в Капана, в своите ателиета и на своите адреси – там, където са били през последните години в студ и пек, в празник и делник.

Най-добре е да видите твореца в неговата Светая Светих, защото когато авторът е в ателието си там е цялостен. Там е целият му свят! Инструментите, материалите, произведенията му и самият той.

Всички те се познават, споделят живота и работата в Капана и го представят пред туристите с много любов.

През есента на 2019-а създадоха своя обща страница в социалната мрежа ФБ - Авторите от Капана - https://www.facebook.com/AvtoriteVKapana/. Имат свое лого и географска карта с ателиетата.

За да създадем картата ни помогнаха собствениците на някои заведения в квартала, разказва Светла, която също има ателие на Квартала.

На страницата им в секция „Информация”, раздел „Относно” има връзки към техните лични страници и сайтове за персонален контакт с всеки от нас.

Сред „Авторите от Капана“ ще намерите майстори от Регионалната занаятчийска камара – кожари, обущар, ръчно плетиво, керамика, художествен текстил, накити, текстил, плъстене, карвинг свещи, детски играчки. И още: художници, дизайнери на облекло, автори на керамика, създатели на кожени чанти, обувки и аксесоари, на бижута, свещи, оргонити, картички и албуми, накити от мъниста, рисуване с къна, декупаж, ръчно плетиво, графични дизайнери, сувенири, художествен текстил и плъстене, произведения от дърво, бутиково работно облекло, машинна бродерия, ръчно рисувани дрехи, декорация за дома и офиса.

Освен това някои от ателиета провеждат курсове за обучение, има и школи по изобразително изкуство и за изработване на карвинг свещи.

Капана.бг ще ви представи последователно и групирани по улици Авторите на Капана.

Очаквайте продължение.

 

2 comments

 • Comment Link Susan Benson Susan Benson Сеп 02, 2020

  Здравейте, Имате ли нужда от заем?
  Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм заемодател, а също и финансов консултант.

  Имате ли нужда от заем за стартиране на бизнес, завършване на проект, закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове заемни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. Ако се нуждаете от финансова подкрепа, можете просто да ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или да ни пишете директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор за миг.

  Ние сме всеобхватна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да подобрите вашите дългосрочни и краткосрочни финансови цели, защото вашата финансова стабилност е нашата крайна цел.

  Причини, поради които трябва да се свържете с моята компания за заем;
  * Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
  * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
  * Бързо директно финансиране - Получете кредита си в рамките на 24 часа след одобрението.
  * Гъвкав лихвен процент от 3%.
  * Високи цени на одобрение
  * Получавате шанс да изберете дата на изплащане, седмично, месечно или годишно за период от 1-30 години.
  * Лесно онлайн приложение.
  * Персонализирани насоки и експертиза.
  * Няма скрити такси

  Много хора са изправени пред ненавременни финансови предизвикателства и им е толкова трудно да получат заем от местните банки или други финансови институти поради някои причини.

  Ако наистина се нуждаете от решение на вашите финанси, просто пишете на моята фирма и ние ще ви помогнем със заем. Помогнали сме на много хора и организации, които са били изправени пред финансови затруднения по целия свят. Когато кандидатствате при нас, кандидатствате с доверена компания, която се грижи за вашите финансови нужди, нашият най-голям приоритет е вашата финансова стабилност и за вас ще бъдете погрижени през целия процес.

  За повече информация относно нашата оферта за заем, изпратете ни искането си за заем чрез:
  Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ИЛИ;
  WhatsApp: +447903159998

 • Comment Link Светла Христова Светла Христова Авг 19, 2020

  31 Благодарности от 31 Авторски Ателиета на Авторите от КАПАНА !
  Заповядайте при нас !

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…