Нейният магазин е единственият за ръчно плетени чорапи не само в България

Таня Грозданова

В поредицата ни, посветена на Авторите от Капана, днес ви представяме Роси Бакалова, която е майстор на плетива. Нейното ателие-магазин е едно от тридесетте в Квартала на творческите индустрии, който се обитава от самобитните творци, художници, дизайнери и занаятчии.

   

Сръчната дама твори и излага плетивата си повече от 20 години. Родена е в гр. Монтана, има две висши образования, но намира призвание сред плетките.

Член е на Занаятчийската камара. Роси е участник в множество  проекти, целящи запазване и съхраняване на автентичните българските занаяти.

Нейни чорапи има на много места по света. Освен авторски модели, има възстановки на музейни експонати на чорапи, на по над 100 години.

„В Капана съм от две години. Магазинът е моята сбъдната мечта,“ разказва тя.

Тук е мястото да отбележим, че всъщност това е единственият магазин за ръчно плетени чорапи не само в България. Заповядайте да го видите!

Ето как да го откриете:

АВТОР от КАПАНА 28 – Роси Бакалова

Художествено плетиво

Пловдив, КАПАНА, ул. Христо Дюкмеджиев 10

https://www.facebook.com/rosica.rms

С Роси обиколката по „Христо Дюкмеджиев“ завършва и скоро ще ви заведем при авторите на улица „Златарска“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…