Кокетната сладкарница в Пловдив е истинско изкушение не само за небцето, но и омайва от първия поглед към витрината

 

Още си спомняме есента на 2019-а година, когато минавайки в малката уличка покрай Централни Хали, за да се влеем в Капана, веднага се влюбихме в най-кукленските и пастелни цветове зад големите прозорци. Ментовозелено и розово, ефектно изрисувани с лакомства стени, които сякаш ухаят на сладост –  това може да се превърне само в едно от най-вкусните места под тепетата. И да, почти три години по-късно, Complimenti успя да се утвърди като задължителна спирка за всички почитатели  на апетитните и качествени десерти.

Идеята за името идва от съпруга на собственичката Андрияна, който се възхищава на нейния финален щрих към всеки детайл и към грижата ѝ за най-малката подробност. Всяко произведение на сладкарското изкуство тук е като комплимент към посетителя и онази „черешка“ върху тортата, която те кара да се връщаш за още. Приготвя се на място по авторски рецепти, а винаги има вариант и за солени дреболийки. Няма да е преувеличено, ако си признаем, че си спомняме съвсем точно за вкуса на първата хапка тирамису, което тук приготвят с личен почерк и както е по класическото предписание – с вино марсала.

В Complimenti нямат постоянно меню с изкушенията и целта е сами да отидете и да изберете това сладко или солено произведение, което първо ви грабне и нахрани очите ви, а след това ще засити и желанието ви за нещо неповторимо. Оставете се да ви препоръчат най-изкусителните десерти, за да може да се отдадете на финалния щрих на всяко похапване с истинско наслаждение. Самата Андрияна почти винаги е на място и е истинско удоволствие да я наблюдаваш как с ентусиазъм и искри в очите може да разказва с часове за богатия свят на сладкарското изкуство.

Според сезона често зад витрината ще намерите  съвсем нови вкусове, като за лятото вече си пазим местенце след обяда за муса от бял шоколад, чийзкейка с праскови и боровинки и екзотичния вкус на манго и маракуя. Обичани са още попкейкчетата, така подходящи за празници и декорации, френската селска торта (тук е във вариант със смокини) и най-различните вариации на десерти с любимия на всички шоколад.

През лятото пък приготвеното на място от самите собственици – Андрияна и Димитър, джелато е като свеж полъх в жаркия пловдивски ден. Двамата са усвоили рецептите от виден италиански джелатиер и постоянно усъвършенстват вкуса. Не се притеснявайте да дегустирате, преди сами да се спрете на предпочитания си вид. Ние оставихме частица от сърцето си за пистачиото, което е изключително плътно и кремообразно,  но препоръчваме да не се ограничавате само с една топка. Знаем, че всяка комбинация си има своите верни фенове, които идват специално дотук, за да се насладят на любимия леден десерт

И тъй като всеки десерт си подхожда с чаша ароматно кафе, то предлаганите в Complimenti кафеени специалитети няма да ви разочароват. Заведението гордо носи титлата Artsiti del Gusto на италианския бранд ILLY и с това признание гарантират за своето качество и неуморна работа в предлагането на напитки за истински ценители.

 

Истината е, че колкото и да пишем за сладости и вкусни изкушения, то те трябва да се опитат на място и думите никога няма да ни стигнат. Да приключиш храненето с финес в Complimenti си е абсолютно задължително, когато сте в Града под тепетата!

 

446 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…