Сряда, 10 октомври
19:00 часа
ВХОД СВОБОДЕН

Няколко пъти сме се смяли от сърце в клуб "Фарго" - единият път беше на филма "Капия" на младия режисьор Елена Тончева. Затова решихме, че е време да ви покажем не само втората ѝ късометражна комедия, а и острите ѝ документални филми. Тази сряда - входът е свободен, а питиетата - студени.

10 БЕЗ 10
16 мин., 2016, документален
Всяка вечер без изключение, точно в 10 без 10, загадъчен мъж с дълга коса тича край Сан Стефано. Не е облечен спортно и винаги носи куфарче. Има статус на градска легенда. Никой не знае защо точно тича. Ние искахме да разберем.
СЦЕНАРИЙ И РЕЖИСУРА: Елена Тончева
ОПЕРАТОР: Марин Маринов
МОНТАЖ: Волен Пенев

НЕ ГО МИСЛИ
12 мин., 2017, игрален
Изоставен от приятелката си без всякакво обяснение, Сашо се опитва да открие причината от свои близки. Така и не разбира защо отблъсква хората, макар това да е очевидно за всички.
СЦЕНАРИЙ: Трендафил Димитров
РЕЖИСУРА: Елена Тончева
ОПЕРАТОР: Марин Маринов
МОНТАЖ: Волен Пенев
В РОЛИТЕ: Владимир Зомбори, Валентин Танев, Мария Статулова, Цвета Дойчева,
Катерина Стоянова, Иван Кордов

ДУПКАТА
31 мин., 2017, документален
През 1990 г. българската държава се намира в тежка социална, политическа и икономическа криза. В тези условия група екстрасенси дават информация, че в село Царичина е заровено съкровище, което може да извади държавата от кризата. Българската армия започва секретна операция, реалностите около която представляват пълен абсурд.
СЦЕНАРИЙ И РЕЖИСУРА: Елена Тончева
ОПЕРАТОР: Марин Маринов
МОНТАЖ: Волен Пенев

КАПИЯ
20 мин., 2016, игрален
СЦЕНАРИЙ И РЕЖИСУРА: Елена Тончева
ОПЕРАТОР: Марин Маринов
МОНТАЖ: Волен Пенев
В РОЛИТЕ: Иван Бърнев, Полина Недкова, Илка Зафирова
За да отмъсти на твърде строгия си нов учител Стоичков, Лили краде ключовете му и нахлува в дома му, за да му прави номера. Не е подготвена обаче за присъствието на
неговата сляпа и сприхава майка. Заловена от нея, тя лъже, че е сгодена за г-н Стоичков.

Елена Тончева е родена през 1994 в Бургас. Завършва Класическата Гимназия в София, след което учи Филмова и Телевизионна Режисура в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", където прави редица документални и игрални късометражни филми, оценени с български и международни награди. През 2019 ѝ предстои дипломиране.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Календара на културните събитие на града за 2017 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…