Тази седмица ще се разходим по водата, ще гледаме късо кино, ще слушаме акапела

 

13 декември

Разходка по водата

Девет цветни фотографии, отразяващи едно световно събитие – „Плаващите кейове“ на Кристо и Жан-Клод на езерото Изео, Италия.

Изложбата е опит да се припомни, че изкуството в своя си чист вид не е зависимо от външни фактори и води началото си от свободния избор. Също така, че творецът трябва да отстоява своите възгледи и да не прави никакви компромиси с идеите си в процеса на реализация на творбата.

Райчо Димитров е участник в две съвместни изложби – „Пловдивска съвременна архитектура“ и „Тук и отвъд“. Негови снимки са публикувани в „Съвременник“- списание за литература и изкуство, в „Архитектура“ – списание за архитектурно творчество, архитектурна теория и критика.

Отсреща
13 декември – 5 януари
Откриване: 13 декември, 18 часа

Up To Snow Good / DJ Rado

Фаталният петък е тук! Той ще е последният за годината, но пък поводите за парти продължават, с RADO още след полунощ. На 5-ък 13-ти отидете да видите какъв ще ви е късметът в бара, а DJ-ят е точно 5 пъти по 13 инча висок... Това съвпадение никак не е случайно!

Rock Bar Download
22 часа

Guest Bartender

Този петък 13-и ще се позабавляваме заедно под звуците на DJ VALETO, ще забравим за всички суеверия и ще се потопим в магията на нощта. Ще имате възможност да се насладите на интересни, дръзки и запомнящи се коктейли, за които ще се погрижи Маш Митак.

Qbar
21 часа

Monster BASH w/ Monster KARLO

Този петък е някак специален... Дали защото е 13.12 или просто петък 13-и, очакват се алкохолни затъмнения, чудати привидения, черни котки и пияни самотки... Определено ще е страшно. В този злокобен ден за музиката ще се грижи MONSTER KARLO, а за напитките - любимите бармани.

Пощата
21 часа

14 декември

Премиера на № 18 - Отживелици

Премиера на декемврийския брой и разговор с екипа на списание НУЛА 32 - единственото издание за градскa култура в Пловдив.

„В дълбините си осемнайсетият ни брой крие вечно вълнуващата ни тема за времето и хората, лутащи се в опита да подредят важните неща в живота си. Разместваме рафта с носталгиите и си мислим за всичко, което някога е било неизменна част от съществуването ни. Питаме се защо вече не е. После го връщаме обратно. Разбира се – в добрия случай.“

Петното на Роршах
18:30 часа

15 декември

Кино базар

Декември месец е един от най-подходящите за правене и получаване на подаръци, а какви по-хубави подаръци от кино подаръците. Този уикенд ще се проведе първото издание на тематичен кино базар, в който всеки желаещ може да изложи част от своята колекция филми и филмови материали за продан/размяна/подарък.

Blu ray, DVD, VHS, LaserDisc, филмови саундтраци, сценарии, постери, енциклопедии, списания, книги за кино, фигурки и всякакви тематични материали свързани със седмото изкуство

За участие в базара е нужно да изпратете съобщение на страницата на Кино клуб Пловдив във Фейсбук.

Клуб „Фарго“
14 часа

16 декември

Куиз за сериали

В понеделник ще да проверим знанията си за любими сериали. И ще се забавляваме с тематична музика и напитки.

Куизът може да включва всякакъв тип въпроси относно сериали, телевизии, компании, рекорди и т.н.

Очакват ви награди от Lucky Дом на киното, Colibri Books, CineLibri,  както и бутилка уиски и шотове.

Клуб „Фарго“
20:30 часа
Такса за участие: 3 лв. на човек от отбор

17 декември

Без дрехи @Bee Bop Cafe

„Без дрехи“ е малко представление за обезличаването. Суетата, желанието да ни харесват на всяка цена, колебанието, съмнението, страха да обичаме...

Душата е безкраен пъзел, а човешкото същество иска да живее плътно, ярко и автентично.

Движение, танц и слово си взаимодействат, за да открият онази граница на самозатрупване на истинската ни същност от прекалено много желания, очаквания, илюзии, страхове, нужди и мечти, които много често не са наши. Тогава това живеене се превръща в крехка имитация и механизъм на сили, които идват „отвън“. Човекът се е превърнал в едно неясно и абстрактно същество, ровещо в отломки и парцали, за да намери една съкровена своя дума, чувство, мечта. Това, което ни се иска да видим, поне за миг, е човекът, разголен пред душата си - такъв какъвто е. А какво има там вътре? Ние дори не знаем. Само можем да подозираме и да си представяме. Човекът там вътре. Как изглежда, говори ли, спи ли добре... Следвай ритъма.

След представлението ще разговаряме с екипа на „Без дрехи“, за да разберем как хореографът Мария Димитрова и драматургът Катерина Георгиева осъществяват представлението с четири дебютиращи танцьори.

Bee Bop Café
19:30 часа
Вход: 10 лв.

18 декември

Късо кино във Фарго: декември

Последното издание за 2019 г. ще бъде тази сряда. Като за начало ще видим три филма на Росица Траянова, позната още като Роуз Траян. През 2012 г. излиза дебютната ѝ книга „Химера за живот“, роман, който е последван от две поетични книги „Шепот“, изд. Мартинели, и „Оргазмът на една химикалка“, изд. Сиела. Росица учи кино и телевизия в Арт колеж по екранни изкуства – София, след което специализира асистент режисьор в Париж.

Клуб „Фарго“
19:30 часа

Българската акапела: Spectrum Vocal Band

Вече и пред пловдивска публика! "Spectrum" представят албума си "Пресечна точка" - преплитащ различни влияния, теми и стилове – поп, джаз, фънк и български фолклор. Песните са многообразни и цветни, каквито са и самите вокалисти в Spectrum Vocal Band. Всеки от певците в проекта има различен професионален музикален бекграунд, но акапелната музика успява да обедини техните музикални вселени и да ги превърне в един организъм, хармоничен и пулсиращ в общ ритъм.

Bee Bop Café
20 часа
Вход: 10 лв.

Източник: Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…