В края на 2019-а – годината на Баухаус, годината на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и годината на българските модерни архитекти, завършили в Германия – екипът на фондация „Български архитектурен модернизъм“ подготвя празнична архитектурна разходка под тепетата.

В партньорство със сайта Под тепето, екипът историци на изкуството – Васил Макаринов и Теодор Караколев ще разходят пловдивчани сред някои от най-знаковите обекти в града, построени между двете световни войни. Ще се акцентира както на работата на завършилите в Германия пловдивчани, така и на някои интересни обекти от промишлената архитектура.

По време на разходката ще може да чуете и плановете на екипа за предстоящата 2020 година, свързани именно с наследството на индустриалната архитектура от първата половина на XX век.

Обиколката ще се проведе на 23 декември, понеделник. Начален час – 13:00 часа. Сборен пункт: Пред бар „Котка и мишка“ в Капана.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…