Екипът на единствения дигитален гид под тепетата вече е готов с 3 идеи за незабравимо изкарване

 

Празничната зимна ваканция вече е факт и децата тръпнат в очакване на безгрижните часове без училище и досадни домашни. Това време обаче, си е истинско предизвикателство за родителите, които трябва да мислят хиляди забавни занимания. Е, добрата новина е, че екипът на единствения дигитален гид под тепетата вече е готов с 3 идеи за незабравимо изкарване. Имаме предложения както за дейности на открито, така и варианти за закрито, когато времето не позволява да сте навън дълго време. Гарантираме ви, че нито вие, нито малчуганите ще скучаете.

Ледената пързалка        

Съоръжението се завърна тази година с ново местоположение и  отново сме щастливци, че в Пловдив си имаме най-голямата открита ледена пързалка за свободно каране на кънки. През сезон 2019/2020 наемът на кънки е 3 лева, а входът за пързалката в рамките на една сесия остава 7 лева. Тя няма почивен ден, а работното време е от 10 до 22 часа. В рамките на деня има 5 сесии, като първата и последната са по два часа, а междинните три са по час и половина. Помощните пингвини за малките, които още се учат да карат кънки, могат да се наемат за  40 минути на цена от 10 лева. Особено в подходящите за виртузони изпълнения на леда дни стълпотворението не е шега работа, така че бъдете търпеливи. През уикендите на разположение има инструктори, които ще дават безплатни уроци на начинаещите. А за най-запалените има абонаментни карти, които могат да се ползват до затварянето на пързалката. Засега е предвидено тя да бъде на място почти до края на януари.

Закрит скейт парк

През уикенда в Града под тепетата откриха и велико скейт царство.  Комплексът се намира в складово помещение в близост до Стъкларския завод и се простира на площ от 380 квадратни метра. Феновете на екстремните спортове имат на разположение близо 15 уреда, подходящи за всякакви трикове с БМХ, кънки, скейт и тротинетки. Амбицията на създателите е да осигурят алтернативна градска среда, комфортна и безопасна за всички целогодишно. Вярват, че новата база може да е домакин на големи международни и национални състезания и че ще спомогне за развитието на младите спортисти.

Рисуване за деца

Последното ни предложение е в едно от любимите ни места за разпускане – DaliVino. Тук обаче художествената сесия няма да е съпроводена с чаша изстудено шардоне, а по скоро с бутилка минерална вода и сок. Всеки уикенд за малките творци е отделено специално време, в което и те да творят под наставленията на професионален художник. Това е перфектното време да оставите детето си за час и половина-два да се забавлява с четка в ръка, а вие да се разходите или да изпиете по кафе. Задължително проверете в календара какви са картините до края на декември, а дори през ваканцията може да отидете заедно и на някои от сесиите за „големи”. Една част от пейзажите не са толкова трудни и лесно ще ги създадете в тандем.

От миналата година също имаме няколко предложения в текста за 5 идеи за занимания за деца през зимата, така че двете седмици без училище и в празници ще отлетят като миг.

Източник: Lostinplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…