4 предпочитани от нас заведения, в които да се насладите на живо на приятна музика от пиано и талантливи вокали

 

Пиано баровете започват да набират популярност най-вече след Втората световна война. Всъщност, още през 20-те години много домове в Съединените щати поставят този инструмент в гостната си стая и е било съвсем нормална практика семейство и приятели да се събират около него, за да се веселят и пеят любими песни.

Ню Йорк е едно от първите места, където пиано баровете се разпространяват с голяма сила. Повечето квартали в Голямата ябълка са имали поне по едно подобно място с десетки редовни посетители, които харесват стила на музиката и атмосферата.

Прието е пиано баровете да се делят на шест различни вида:

Инструментален – в него пианистът създава само фонова музика, почти винаги без вокали. Подходящ е за лежерни разговори с приятели.

Барове с популярен изпълнител – в този тип често гостуват „звездни” певци, които обикновено са единствените, които пеят

Барове, в които музиканти и сервитьори пеят заедно – на тези места обикновено има постоянни изпълнители, които забавляват посетителите, но заедно с тях, или в паузите често се включват сервитьори и персонал да изпълнят специално подготвени парчета.

Пиано бар с „дуели” – при тях обикновено на сцената има два рояла и двама различни изпълнителя, които се конкурират помежду си и изключително много увличат тълпата.

Барове, в които всеки може да пее – желаещите се събират около пианото и пеят заедно в група.

С отворен микрофон за всеки – при тях гостите се подканват да вземат микрофона и да изпеят песен или две с подкрепата на професионалния изпълнител. Нещо като караоке за пиано барове J.

Разбира се, най-голямата част от заведенията са комбинация от всички гореописани в зависимост от предпочитанията на клиентите си.

В Пловдив не може да се похвалим с цялото разнообразие от разновидности на пиано културата, но също имаме няколко заведения, из които виртуално да ви разведем.

Piano Bar Gatsby            

                                

Популярният клуб разполага с над 150 места, като най-важното е, че при тях винаги може да се насладите на квартет с четири уникални вокала. Изключителното по рода си озвучаване ще допринесе за максимално удоволствие при възприемане на музикалните изпълнения, а мястото често е предпочитано за организиране и празнуване на частни партита.

Piano Bar Sinatra

С разположението си на последния етаж на хотел Ramada Princess Trimontium пиано бар Синатра предлага както хубава музика, така и отлична панорама към Старинен Пловдив и Античния театър. Често гостуват популярни имена от българската поп и рок сцена, а освен това в паузите сервитьорите подгряват публиката с талантливите си изпълнения. Заведението е част от верига, която има обекти и в други големи градове в България. Те  разполагат с уникална селекция от маркови напитки и глезят ценителите с бутилки уиски от лимитирани колекции.

Quattro Piano Bar

Той е един от най-старите пиано барове в Града под тепетата. Професионализмът и новаторството, с които се отличава екипът на бара, качественият звук и коректното отношение към клиента съумяват да привличат най-разнообразни и интересни хора с отношение към музиката. Заведението разполага със 120 седящи места, а приятният и изчистен дизайн предразполага към истинско отпускане и забавление. Голямото пиано заема централно място, а към него има прикачен овален бар. Намира се в сградата на Четвъртък пазара, в която се помещава и любимия ни ресторант Memory, а често партитата там продължават до момента, в който има желаещи да танцуват и пеят.

Пиано бар Бели нощи

Барът се намира на последния етаж на една от най-високите сгради в Пловдив – парк-хотел Санкт Петербург, и е най-новото попълнение на клубната сцена под тепетата. Мястото не е много голямо, но това създава приятно усещане за уют и атмосфера по-скоро на събиране с приятели. Панорамата отгоре е впечатляваща, а музиката изпод пръстите на талантливия пианист и двата вокала – приятна и отпускаща.

А къде се забавлявате вие?

Източник: Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…