Конкурс за есе обяви Българо-турският литературен клуб. Инициативата е по повод Международния ден на майчиния език – 21 февруари. Есето е на тема: „Приспивната песен на майчин език“.

В конкурса може да участват желаещи от възрастовата група 8 – 24 години. От участниците ще се изисква оригиналност на съдържанието, ясно открояване на теза и изразена лична позиция. Техническият обем на текста е до 2 страници във формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12.

Творбите трябва да са написани на майчин език!

Припомняме, че честването на Световния ден на майчиния език бе организирано за пръв път в Града под тепетата през 2018-а година, когато Пловдив чете на 26 езика.  Инициативата стратира под патронажа на тогавашния Областния управител Здравко Димитров и Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, който е и почетен председател на литературния клуб. През 2019-а тя бе покрепена от Клубът на консулите.

Хора от цял свят играха хоро в Пловдив за Международния ден на майчиния език (ВИДЕО).

През годината, в която Пловдив бе и Европейска столица на културата отбелязването на този ден влезе в Културния календар на Община Пловдив, а снимката на Под тепето от първото издание на празника, която виждате на корицата се превърна в представителна визия за международния празник на майчиния език.

Всяка изпратена творба трябва да бъде придружена със следната информация: име на автора, възраст, пощенски адрес, училище, в което се обучава, телефон за връзка. Крайният срок за изпращане на материалите е 17 февруари 2020 г., на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон за връзка: 0886 002 394.

Най-добрите творби ще бъдат наградени, уверяват организаторите на литературния конкурс.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…