Първите дни на февруари са слънчеви и изпълнени с вълнуващи събития

 

31 януари

Plovdiv Game Jam 2020

За седма година Plovdiv Game Jam ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на своите участници да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин.

Plovdiv Game Jam 2020 е част от Global Game Jam – 48-часов маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят. Домакини на събитието ще бъдат “Технически Университет София – филиал Пловдив”, а датите са 31-ви януари, 1-ви и 2-ри февруари. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в градовете - София, Бургас и Габрово.

Издирват се програмисти, артисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе на отбора. Отборите ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния Global Game Jam тема, която ще бъде разкрита в петък.

Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на дадените 48 часа, които да представят в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийма.

Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще дойде и време за награждаване и връчване на големия трофей - купата на джама.

През предизвикателния уикенд вратите ще бъдат широко отворени за тези от вас, които не са успeли да се престрашат. Организаторите са се погрижили за атмосферата с уникален подбор на лектори, които с радост биха споделили своя опит.

31 януари – 2 февруари
14:30 часа

Ya Boogie

В петък ще се разкършим на селекцията от готини парчета на Ya Boogie. Зад бара отново ще вихрим готини коктейли и усмивки, така че доброто настроение е гарантирано.

Пощата
21 часа

Punk in Drublic

Пънкът няма да умре! В петък ще слушаме всичко най-добро от Sex Pistols до Bad Religion и както подобава бирата ще се лее в литрови халби!

Петното на Роршах
21 часа

No Sense presents: InKarnation & Ivo Happy

В петък вечер Сенса се готви за парти с приятелите си от Бургас Inkarnation и Ivo Happy. Ще подскачаме заено в ритъм с чаши в ръка, всеобразни шотове и коктейли, ще има и уелкъм шот на бара.

No Sense
21 часа

1 февруари

DJ TODD

Oh boy!! What a night! Тази събота зад пулта е DJ Todd и сме сигурни, че ни е подготвил солидна доза яки тракове, на които да се насладим заедно.

Пощата
21 часа

Slav Party Episode I

За първи път в „Баба Яга“, първата ни славянска партия! Носете стария си анцуг и се присъединете към нас за незабравима вечер! Ракията ще тече във вените ни, бирата ще тече по нашите артерии и балканската музика ще ни кара да танцуваме, докато не се изпотим! Специална награда за най-добро облекло!

Баба Яга
20 часа

3 февруари

Куиз за сериали

На четвъртото издание на тематичния куиз за сериали във „Фарго“ ще проверим знанията си за любими сериали и ще се забавляваме с музика, напитки и много настроение. Куизът може да включва всякакъв тип въпроси относно сериали, телевизии, компании, рекорди и т.н.

Фарго
20:30 часа
Такса за участие: 3 лв.

4 февруари

GAME OVER пърформанс на Ованес Торосян

Пърформанс и авторски моноспектакъл на Ованес Торосян, GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми”.

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е ваккум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно”. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане”.

След представлението ще можете да се срещнете с Ованес Торосян и да разберете повече за различните посоки на търсене в театралната му кариера.

Bee Bop Café
19:30 часа

Задругата - исторически бестселър

Как и защо за една година исторически роман от дебютен автор достигна 25 000 копия (досега). Ще разберем на разговор с писателя Добри Божилов и издателя Йордан Антов.

Петното на Роршах
19 часа

6 февруари

250 години от рождението на Бетовен

Симфоничен концерт „250 години от раждането на Бетовен”
Диригент – Диан Чобанов
Солист – Емануил Иванов
Концертмайстор - Мичо Димитров

Програма:
Бетовен - Симфония №5
Клавирен концерт №5 "Императорски"

Оркестър на Опера Пловдив

Емануил Иванов е лауреат на награди от конкурси като: „Скрябин-Рахманинов”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Дину Липати” и др. През 2019 г. става лауреат на Втора награда от международния конкурс "Казагранде" (Терни, Италия), а няколко месеца по-късно става носител на Първа награда на конкурса "Феручо Бузони" (Болцано, Италия).

Държавна опера Пловдив
19 часа

Източник: Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…