Подбрахме три изпитани места за вас, а вие може да допълвате в коментарите

 

Предстои ни дълъг уикенд, но дори и да нямате два-три дена на разположение пикниците извън града са идеален начин да избягате от водовъртежа на ежедневието. Всъщност, в Пловдив също е възможно да си направите обяд на открито – на зелените площи на парк Лаута, където има пригодени барбекюта за целта. Това е опция, ако не ви се пътува, но нашите предложения са на не повече от час път и прохладата на планината определено се усеща.

Извънградските пикници обикновено са и начин да избягаме от тълпите, защото полянките са толкова много, че спазването на всякакъв вид социална дистанция е изключително лесно. Подбрахме три изпитани места за вас, а вие може да допълвате в коментарите.

Местност Розовски Вриз – Брацигово      

               

Първото ни предложение е едно вилно селище в посока град Брацигово и само на 5-6 км от село Розово. Местността взима името си от това, че там извират и се събират много води, които се отвеждат до микроязовир, наречен Гювеча. Мястото е предпочитано за отдих през лятото и зимата. На разположение са няколко огромни поляни, които са поддържани. На основната има и охрана, както и обособена детска площадка, за да не скучаят най-малките. В близост има беседка и течаща вода, което прави похапването навън още по-лесно.  През третата седмица на юли тук се провежда и годишният събор на с.Розово. Всеки идващ на летовището трябва да си носи храна, защото магазин за най-необходимите продукти работи само през летните месеци. На разположение на тези, които искат да поостанат повече, има възможност за настаняване в бунгала или почивни станции ( в момента трябва да се провери дали и как точно приемат гости). По цялото място са пръснати вилички и в периода май-октомври е доста оживено. В района има и няколко маршрута за еднодневни вкскурзии – до Гарвановата скала, Атолука, Равногор, Сините водопади и др.

Районът около лифт Сопот

Вече сме ви водили на фоторазходка из тази местност, както и по една от пътеките до Сопотския водопад. Това е доста удобна местност за пикник, защото е съвсем близо до града. Имате на разположение магазини, за да си закупите всичко нужно на идване, лифт Сопот също е интересно преживяване ( в момента работи от петък до неделя включително), а предполагаме, че скоро ще отвори и Gelato&Latte, които са вариант за похапване на сандвичи и невероятно приготвено на място джелато. Поляната около лифта е просторна, в близост има чешма (точно пред манастира), а докато похапвате, може да се насладите и на парапланеристите, които са като цветни петънца в синьото небе.

Посока Асеновград

Това е и един от най-посещаваните маршрути, когато се сетим за разходка извън града или пикник на полянка. Около река Чая през горещите дни буквално може да видите през метри накацали одеяла и хавлии. Лятото често асеновградчани и пловдивчани я ползват и за плаж и алтернатива на градските басейни. От Бачково по поляните нагоре също има много места, които може да използвате, за да се разположите на тревата и да похапнете това, което сте приготвили.

Този тип излети са любими на цялото семейство и определено препоръчваме да се възползвате от приятното пролетно време. Призоваваме ви единствено да палите огън на обозначените за това места и да почиствате след себе си. Нека се радваме на природата и простора, който тя ни предоставя, но и да я пазим чиста!

Източник: Lostinplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…