Print this page

Архитектурната красота и изкуството тук са вплетени в изящна прегръдка, която може да възхити всеки

От месец в Пловдив за посетители отвори врати галерия „Джуркови“, която се отличава с това, че се помещава на три етажа в красиво възстановена къща – паметник на културата в подножието на Старинен Пловдив.

Освен картини, в галерията може да се види съхранен битът на градската къща от ранните години на XX век. Интериорът разкрива великолепието и на старите мебели, за да може изцяло да се вникне в духа на онова време.

Постоянната експозиция в галерия „Джуркови“ включва произведения на над 100 художници творили от средата на XIX век до наши дни. Събраните късчета от големия талант и достоен труд на творците са подредени хронологично, а авторите са представени с цитати и биографии.

Във впечатляващото пространство може да направите своя фотосесия сред картини на важни за изкуството ни художници, реставрирани мебели, неповторима атмосфера!

Предложението е специално отправено към абитуриенти и младоженци, но от него могат да се възползват всички, които харесват и ценят такава красота! Заповядайте и си подарете запомнящо се преживяване в стогодишна къща – паметник на културата, която се намира в самото подножие на Стария град в Пловдив.

За повече информация може да се свържете с екипа на галерията на тел. номер: +359 879 29 39 39 или да им пишете във фейсбук.

Вижте кадри от галерията ТУК

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…