Докато едни предпочитат просторните пространства, други избират малки заведения с добър интернет

Cподелените работни пространства отдавна не са нещо ново. Все повече хора, основно работещи в дигиталната сфера, отказват да използват офис и предпочитат занимания на свободна практика. Да работиш от вкъщи, първоначално звучи страхотно, особено ако няколко години сте пътували до другия край на града, имали сте определено работно време и прочее стандартни изисквания за всяка една работа. Но ако все пак някои от вас са изпробвали home office варианта, то много добре знаят как това омръзва още през първата седмица и дори е възможно да ви обземе параноя или депресия от факта, че комуникацията с хора се свежда до минимум. За капак на всичко, у дома винаги има какво да ви разсее – я битови задължения, домашния любимец или съквартирант/половинка. С използването на възможностите, които споделените работни пространства предлагат, не само ще смените обстановката, но и ще се запознаете с нови хора, които най-вероятно искат да се развият в сходна на вашата сфера на работа.

Именно поради тази причина екипът на единствения дигитален пътеводител на Пловдив, www.lostinplovdiv.com, ще ви разкрие повече за co-working пространства в Града под тепетата. Посетили сме повечето от тях и можем да ви гарантираме, че не само ще имате добра интернет връзка, но е неминуемо да се запознаете с интересни хора откъде ли не.

Започваме с най-централната локация в квартала на творческите индустрии -  Cat & Mouse Coworking. Това е мястото за всички онези креативни личности, които се нуждаят от малко по-спокойна атмосфера, но без да излизат от границите на Капана, където вдъхновението е буквално навсякъде. Основната цел на пространството е фрийлансърите и предприемачите да могат да обменят опит и дори да си помагат и да се допълват при реализирането на бизнес идеите. Предимствата на Котка и Мишка Coworking са топ разположението в самия център на града и в сърцето на най-бързо развиващия се квартал, възможността да работиш и да попиеш от креативната среда в изградена общност от хора с иновативни идеи и в сферата на разнообразни дейности, съчетанието на самостоятелно място за работа в близост до един от най-популярните барове под тепетата и шансът да редуваш работата с удоволствието.

Reggus е другата възможност за изнесен офис в Пловдив.  Той представлява доста голям център, в който може да наемете както персонално работно място за час, ден или месец, така и офис пространство за екипа си. Атмосферата там е по-официална и корпоративна, но отново е вариант, в случай че работата ви изисква отдаденост и концентрация.

Друго co-working пространство, което заслужава вниманието на freelancer-ите в Пловдив, е Biz Labs. Мястото се намира на бул. „6-ти септември“ 152 и от няколко години е сборен пункт на хора, които основно работят в сферата на информационните технологии.

Ji4ka е поредното ни предложение, като интересното при него е, че предлага както споделено работно място, така и хардуерна лаборатория, в която инженери, дизайнери и проектанти могат да материализират проектите си посредством оборудването за лазерно рязане, плотер, принтери, инструменти за запояване, крипто и много други.

Цялата статия може да прочетете в Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…