Тази седмица в Пловдив ще се насладим на опера, театър и много откривания на изложби 

28 август

Концерт-представяне на дебютен албум Пресечна точка

Акапелна група Spectrum

През ноември 2019 г. Spectrum издадоха своя дебютен албум “Пресечна точка” (Cross Point). Песните в албума са с многопластови хармонии и ритми, с оригинален подход към звука и използването на човешкия глас като музикален инструмент в композиции и аранжименти на Константин Бейков, Атанас Кулински и Янко Янков.

Музикантите от Spectrum Vocal Band творят в съвместни проекти с много популярни български композитори и изпълнители в сферата на джаза, фолклора, поп музиката и рока. Сред тях са Теодосий Спасов, Орлин Павлов, Александър Бръзицов, Любомир Денев, Венци Благоев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ, Биг бендът и Симфоничният оркестър на БНР.

Spectrum са:
Боряна Йорданова - сопран
Весела Морова – алт
Даниел Николов - тенор
Янко Янков – баритон
Константин Бейков – бас

Вход свободен

Римски стадион

19:00 часа

Shake That Хълм 2020

Отново ще срещнете любимите автори и много нови свежарки - отново от цялата страна, отново с новите им авторски вдъхновения.

Програма:
28.08, петък от 19:00 ч. - Dimitar Pavlov, Tommy Riverra, Toppy а.к.а Vasil Mihov, Vanina
29.08, събота - Giorg, Marto Gavraili, Rocco, ALX, Peril, Versus
30.08, неделя – Milen, Vasco C, Burlak, Silver Ivanov, Mr. K, Dimo BG, Alexander Savov

Младежки хълм

28 август от 18:00 часа- 30 август 2020 до 00:00 ч.

Bally Club pres. Dancing Pavements with Delchev 

Oчаква Ви позитивна и динамична музикална селекция, танци до сутринта, с весели и усмихнати парти хора. Официално афтър парти на Shake That ХЪЛМ 2020.

Bally Club

20:30 – 03:00 часа

29 август

VII Международен фото салон Пловдив

През 2020 година Седми Международен фотосалон Пловдив отново събира професионалисти и любители на фотоизкуството от цял свят, които представят своя интригуващ и необичаен поглед към света – част от фотосалона са 4441 фотографии на 369 участници от 54 страни.

Античен театър – Северен вход

17:30 часа

Bally Club Pres. Street mix with Vaello

VAELLO е познато име сред по-запалените почитатели на електронната музика в градът под тепетата.
Освен с многобройните си изяви зад DJ пулта през годините, той е познат и със своите умения като музикант и е автор на серия от музикални произведения. През годините е делил една сцена, редом с най-популярните български DJ-и и с част от чуждестранните имена гостували в Пловдив. Името му е доказано като гарант за доброто прекарване на почитателите на хаус и техно музиката. Тази събота БАЛИ клуб и VAELLO ще се погрижат за доброто ви прекарване, а нашият гост ще представи част от най-новата си авторска продукция, както и неустоим коктейл от най-доброто от света на клубната електронна музика.

Bally Club

20:30 – 03:00 часа

31 август

Opera Open 2020: Симфония 7 "Ленинградска"

„Музика на мира" е международен музикален проект, диалог за мирното съвместно съществуване, прослава на човешката сила и дух. Проектът включва изпълнението на Ленинградска симфония от Шостакович от оркестри в Берлин, Виена, Пловдив и Торгау, както и от Симфоничния оркестър на Балтийско море.

Оркестър на Опера Пловдив

Както винаги при Шостакович, тази Симфония е посветена не на града – както и да се нарича той, не и на събитието, а на хората. На загиналите от глад, от студ, от снаряди и бомби... от отчаяние. Тук няма политика: има борба на ужасното, банално зло с човека.  Симфонията се свири рядко заради мащабите си, огромния състав, трудност, уви – и заради политически предразсъдъци... И сега Пловдив има шанса да я чуе, да изпита трепета от знаменитата тема на нашествието и да изпита мощния катарзис, до който музиката довежда

Античен театър Пловдив

20:30 часа

1 септември

Изложба - живопис Атанас Маринчешки

Арт галерия “СИГНА” ще представи двадесет и четири платна на художника , в които той не само фотографски е запечатал действителността, но и е уловил магията на природата и я е пресъздал върху платна си.

Арт галерия “СИГНА”

18:30  часа

Национални есенни изложби 2020 "Места до поискване"

Националните есенни изложби в Стария Пловдив през 2020 г. са със заглавието „Места до поискване”. Участници са Албена Петкова, Антон Терзиев, Веселин Начев, Стилияна Узунова, Иван Матеев, Михаела Каменова, Павел Койчев, Греди Асса и Соня Станкова. Куратор е проф. д-р Галина Лардева.

Националните есенни изложби се провеждат през месец септември в изложбените пространства на Балабанова къща, Къща Хиндлиян и Къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив. Те са едно от първите събития на Есенен салон на изкуствата в Пловдив, част от културния календар на града – форум за съвременно българско изкуство, предоставящ възможност за артистична творческа изява извън галерийните или музейните пространства, където публиката обичайно се среща с визуалното изкуство. Спецификата на събитието се определя както от особеностите на къщите в Старинен Пловдив, така и от самия формат на представяне на авторите: в общата рамка на цялостен кураторски проект се показват едновременно девет или десет самостоятелни изложби, което превръща Национални есенни изложби Пловдив във форум за изкуство без аналог в България.

От 2013 г. Национални есенни изложби смениха изцяло формата на представяне, като по такъв начин се създаде възможност за осмисляне и разбиране на съвременното българско изкуство. В проекта Форсиране на избора (2013) се показаха десет наскоро завършили професионалното си обучение художници, с което се направи опит за преодоляването на изкуствено установените граници между „младите“ и „старите“ в изкуството. Тази линия се затвърди и в проектите Отстранени системи (2014), Ан пасан (2015), Огледало (2016), Плацебо (2017), „Отвъд повърхността“ (2018) и „Поетика на образа“ (2019), в които се акцентира върху осъвременяването на класическите медии живопис, графика, скулптура, рисунка и т.н., кореспондиращи в съвременното изкуство по естествен начин с фотографията, дигиталния печат, инсталацията, видеото и други. Важен акцент в Есенните изложби е презентирането на нови за българската публиката имена, представянето на дебютна изложба, както участието на български художници, живеещи и работещи зад граница.

Тазгодишните изложби ще се проведат под надслова Места до поискване. Този проблемен фокус няма за цел да поставя тема на участниците, нито пък да настоява зрителите да разбират изложбите през неговата призма. Вместо това „Места до поискване“ заговаря за измеренията на едно ново пространствено структуриране на света, което произтича от натрупването на разнородни културни традиции и състоянието на цивилизованост. Подобен фокус предлага да се мисли за местата с изтрита или неустойчива идентичност – зони на човешкото обитаване, колонии на съзнанието, отломки от навици, действия, рефлекси, разпилени следи от всекидневна дистопия. През инерцията на обитаването, на загнездването тези бездомни пространства са органично навлезли в живота на съвременния човек, те са новата му кожа. И в същото време тези места са неизразими, те успяват да се изплъзнат от опитите за дефиниране или фиксиране в образ.  Именно в своето лутане към намирането на израз местата преминават през междинни спирки и метаморфози: нестабилизирани желания, несъсредоточени усилия за себеразбиране, къси съединения в значенията на знаци от разпознаваемата реалност, опити за ориентация в мъглявините, разположени между навсякъде и никъде. Не ние се раждаме, губим, появяваме и изчезваме – явяват се и чезнат местата. Чертаят и означават нашите траектории на съществуване, търсят връзките и посоките вместо нас, аранжират ни като свои пътуващи колекции от образи, които във всеки момент подлежат на завръщане, които във всеки момент се завръщат. Дори тогава, когато няма къде да се завърнат.

Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 г.

Старинен Пловдив

01-30.09.2020

2 септември

Театрална постановка „Бог Рок"

Човекът, който може да разсмее всеки – Филип Аврамов плюс пожара на сцената Калин Вельов. Както видяхме от шоуто “Като две капки вода”, Филип може да пее и да танцува невероятно. Тук обаче, освен на китара, той ще свири и на хармоника и ако и това не ви е достатъчно, то се подгответе за много смях, докато Филип ви разказва за корените на… „Дяволската музика”. Всъщност именно тя – музиката – е и главното действащо лице. Онази, „забранената” от 60-те и 70-те, заради която можеше да си изпатиш и също като „забранения плод” става все по-търсена и слушана! Такова ще е и настроението на „Бог Рок”! Бунтарско и изпълващо ни с кеф, защото ще слушаме и пеем Muddy Waters, Nirvana, Joe Cocker, Whitesnake, James Brown и още много рок и блус идоли.

Лятно кино Орфей

20:30 часа

3 септември

Plovdiv BeerFest 2020

Ние знаем, че за четвъртата ни среща приятели - ще бъдем още повече, и красиви, и вкусни, и артистични :) Очакваме всички Пловдивчани и гости на града в подножието на Младежкия Хълм от 3-ти до 7-ми септември 2020 година.

Младежки хълм

18:00 на 03.09 до 23:30 на 07.09

Изложба "15х5" в зала "2019"

В нея кураторът Христо Жеков отново събира 15 творци от различни поколения, които ще покажат своята индивидуалност, светоусещане и пластични решения в цвят и форма.
Откриването ще се проведе при спазване на изискванията за отстояние на посетителите един от друг, както за задължително носене на предпазни маски.
Изложбата е с вход свободен и може да се разгледа до 30 септември, от вторник до неделя от 10:00 до 18:00 часа.

Изложбена зала 2019

18:00 часа

Концерт на Б.Т.Р. в Пловдив

На 3 септември група Б.Т.Р. ще зарадва пловдивската публика в лятно кино "Орфей", с мощен звук и харизматично присъствие в неподправен стил. В бутиковия концерт популярната българска група ще представи песните от албума "Невидими стени", както и най-големите си хитове на сцената в град Пловдив.

Лятно кино Орфей

20:00 часа

No Sense Karaoke Show

След извънредната почивка от бара отново имат възможността да ви поканят на "No Sense Караоке Show", на което да пеете заедно любимите си песни, без да има значение дали можете. Сценичната треска ще се лекува с шотчета, а несполучливите изпълнения с още повече шотчета!

No Sense

21:30 – 03:00 часа

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…