Lost in Plovdiv откри три нови локации, в които да намерите своя любим вкус

Макар и вече да е края на месец август, температурите са повече от летни и палещите слънчеви лъчи постоянно ни изкушават да се разхладим с топка топящ се в устата вкусен сладолед. Неведнъж сме ви представяли любими наши места, но и екипът ни никога не спира да експериментира с всички новооткрити заведения, в които може да се отдадем на леденото лакомство.

Вече сме ви разказвали за гръцката кафе-пекарна El Greco в материала си Ново и старо: El Greco и пивница Разлъка. Тя отвори врати в самия разгар на извънредното положение, а днес менюто им предлага най-различни изкушения от висококачествен хляб с аромат на детство, през ръчно приготвени тестени изделия – чак до неустоимо джелато, приготвено на място с висококачествено прясно мляко, белгийски шоколад, пресни плодове и с уникалните вкусове на сладолед-кадаиф, сладолед-козунак, брауни, портокалов пай. Препоръчваме и задължително, ако е наличен да изпробвате с вкус на халва!

Сладкарница Complimenti е следващото местенце, на което ни отведе нашия сладоледен тур. Още с отварянето им се влюбихме в момичешкия интериор, подходящ за всеки инстаграм кадър, но когато опитахме сладоледа и десертите – просто оставихме по частица от сърцата си. Те си приготвят джелатото на място по италианска рецепта, а нашите препоръки са за: Вкусът на баба, маскарпоне със смокини и каноли със сладоледен пълнеж! Уверяваме ви, че няма да съжалявате!

Последната ни локация е една от най-новите пекарни под тепетата – сладкопекарна Brioche. Заведението е на самия ъгъл на безистена срещу бившата аптека Марица и въпреки че отидохме да изпробваме пухкавите кроасани, които гледаме на снимки из социалните мрежи постоянно, няма как да пропуснем и сладоледа. Те също го приготвят на място и при тях вкусовете са традиционни, но задължително съчетайте тарта си поне с топка от нутелата или шам фъстъка. Леденият десерт отлично ще балансира по-натрапчивия вкус на тестения и се получава много добра комбинация.

Единственият дигитален гид за града под тепетата продължава да открива нови вкусни места, а вашите предложения очаква в коментарите!

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…