Тази седмица в Пловдив ще се насладим на концерти за малки и големи и ще се разходим на Сахат тепе

16 октомври

Международни фотографски срещи 2020 ПЕЙЗАЖ

Международни срещи на фотографията” е най-продължителният през годините фестивал за артистична фотография в България. Фестивалното издание за 2020 г. ще бъде в дните от 16 до 31 октомври, откриването от 16 до 18 октомври. Това ще бъде интензивен уикенд, пълен с емоции и срещи, отправна точка на фестивала с продължителност две седмици.
Тази година събитието има за цел да анализира  различни  гледни точки в сферата на пейзажа. В това издание артисти, фотографи и куратори  са  поканени да изследват темата на пейзажа в неговите многобройни прочити като изразни форми: документ, репортаж, постановъчен, концепт.
Изложбите ситуирани в най-красивата част на града - Стария Пловдив и в галерия “Капана” и “Gallery Cu29” ще покажат фотографско творчество в най-широкия смисъл на термина, като изразно средство и начина на интерпретиране от български и чуждестранни автори. Искаме отново да насърчим фотографи и публика със срещи и дискусии, както и с други предизвикателства като като уъркшоп, презентации и фотографски маршрути.

Откриване Лапидариум Старинен Пловдив

17:30 – 18:30 часа

BG Party by Demyo

Този петък бар Пощата са решили да ни изненадат с едно различно събитие, а именно БГ парти.
Специалният  гост Demyo се е подготвил с много български танцувални хитове от настоящето и близкото минало. Зад бара ще застанат Мишо и Митака, с които страхотните напитки са ви гарантирани, затова не се колебайте, а заповядайте на това страхотно парти в любимия бар.

Бар Пощата

21:30 – 03:00 часа

Street Music with YokoLove at BALLY CLUB 

На 16-ти партито ще започне от 20:30 часа пред входа на Bally Club. Гост е добре познатият и харесван диджей YokoLove (GrooveLab), който ще ни зареди с невероятен енергиен заряд чрез любимата музика! Неговият стил е олицетворение на дълбоката и изпълнена с любов страна на новото deep/tech звучене.

Bally Club

20:30 – 04:00 часа

17 октомври

Разходката на Джейн - Сахат тепе

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем. Разходка, по време на която пред нас се разкриват неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, покрай които преминаваме всеки ден. Разходка, по време на която можем да генерираме идеи за бъдещия облик на квартала.

Разходката започва в 15ч. от паметника на Христо Г. Данов - на площадката, намираща се на върха на тепето. Именно там гидовете на Free Plovdiv Tour ще проведат уводната беседа, чрез която ще потънем в миналото на знаковия хълм.

По време на обхода всеки участник ще има възможността да се разходи и да даде своите предложения за промяна на настоящия облик на тепето, а експерти и активисти ще споделят своите възгледи и идеи за неговото облагородяване.

След обхода, ще се върнем към интересната историческа беседа на гидовете от Free Plovdiv Tour . Турът ще продължи през централната градска част, за да ни запознае с интересни исторически факти и ще ни отведе в Цар Симеоновата градина. Там, на финала на Разходката, ще научим повече за това кои са хората, работили за развитието на града веднага след Освобождението, чиито действия дават облик и до днес както на града ни, така и на самото Сахат тепе.

Паметник Христо Г. Данов

15 часа

Acoustic Night With Pepi & Pavel 

Тя винаги се отнася другаде, докато пее, а той я следва неотлъчно. Може би и затова толкова се спогаждат - някак са намерили хармония в отношенията между хората и се разбират с поглед. А понякога пък - не се разбират, но тогава е и по-забавно! Обещаваме да ви радват с любими поп, соул и много други песни, а защо не и нещо българско, което да ви напомни, че коренът не мени мястото си.

Vintage House

21:30 – 23:30 часа

Прогг - Pink Tsonk*B2B*Plamen K

ПРОГГ e непретенциозен B2B музикален проект на Plamen K и Pink Tsonk

.Идеята е да се покаже модерната ъндърграунд прогресив музика. Както се досещате от името музиката ще е основно progressive house/tech house/techno.  Слагайте удобни обувки и се пригответе за танци...

Groove Music&Art

22:00 – 03:00 часа

Nino & Nu-She at BALLY CLUB

На 17-ти Nu-She отново ще застане зад пулта рамо до рамо с Nino BG който е резидент диджей на клуб ''Бали''. Годините, прекарани в изучаване на музиката, помагат на Nino BG бързо да развие своя талант, изграждайки своя стил върху основата на дълбоките бас линии, мелодичен дийп и прогресив хаус

Bally Club

20:00 – 04:00 часа

18 октомври

Европейски музикален фестивал 2020 Пловдив: МУЗИКАЛНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

Музикално пътешествие“ е мултимедиен концерт, който въвежда децата в чудния свят на класическата музика. Една приказка, в която малките слушатели се запознават с основните ударни инструменти – с техния звук и начини на свирене. Всяко дете ще получи книжка с приказка за ударните инструменти и специална изненада. Водещ на концерта е артистът от Националния музикален театър Александър Мутафчийски, който заедно с младите изпълнители, ще разкаже интересни факти за историята на инструментите. На сцената ще бъдат демонстрирани над 100 различни инструмента, а изпълнители са талантливите младежи от ансамбъл „Палиев Спаркълс“ към Националното музикално училище „Л. Пипков“ в София.

Дом на културата "Борис Христов"

16:30 часа

Staff party @ Bally Club

Bally Club ви кани на поредица "Staff Party"! -50% на избрани алкохоли и коктейли.

Bally Club

17:00 – 23:59 часа

19 октомври

Изложба "Завещанието"

Под името „Завещанието“, писателят Христо Стоянов ще покаже в града под тепетата една малка част от своята лична колекция с картини – живопис, графика и рисунки.

Богатата колекция, събирана около три десетилетия от родения в град Габрово писател и публицист, е завещана на Габрово през май 2019 година и по този повод се е състояла изложба за официалното представяне на творбите. Това е и причината изложбата да носи името „Завещанието”. Завещанието включва картини на стари майстори, съвременни автори - не само платна, но и прекрасни графики, рисунки и скулптурни произведения. Някои автори присъстват с цели периоди от тяхното творчество.

В Пловдив, ценителите ще имат възможността и удоволствието да видят творби на:  Владимир Димитров - Майстора, Златю Бояджиев, Светлин Русев, Максим Бояджиев, Вежди Рашидов, Сули Сеферов, Кирил Божков, Александър Райков, Тома Трифоновски, Николай Ангелов – Гари, Свилен Блажев, Веселин Дамянов – Вес, Юри Буков, Димитър Каратонев, Иван Узунов, Ивайло Мирчев, Вихра Григорова, Владимир Чукич, Иван Димов, Петър Мичев – Педро, Николай Добрев, Валентин Узунов, Христо Христов, Стоян Стоянов – Течи и Стоимен Стоилов.

Дом на културата „Борис Христов“

18:00 часа

20 октомври

Plovdiv Swing Social Dance

След доста дълга пауза, отново се завръщаме с редовните сошъли всеки вторник! Една от най-хубавите страни на суинг танците е запознаването с нови хора! Елате да се социализираме, да потанцуваме, да импровизираме или просто да се порадваме на хубава джаз музика в приятната обстановка на Vintage House. Просторният дансинг Ви зове!

Vintage House

20:00 – 23:00 часа

22 октомври

"Европейски музикален фестивал" 2020 Пловдив: КИНО И КЛАСИКА

Солисти:
МИЛА ГЕОРГИЕВА, цигулка
ГЕОРГИ ЧЕРКИН, пиано
Оркестър на Класик ФМ радио
Диригент: МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ
Мултимедия: ИВАН ЮРУКОВ

Проектът „Кино и класика“ се реализира за трети пореден път, след като първите две продукции през 2014 и 2016  г. бяха осъществени с огромен успех. Новата програма ще предложи класически пиеси, които завладяват емоциите с прекрасна мелодичност и виртуозна бравурност. Специално за проекта Георги Черкин подготвя нови аранжименти на музикални хитове от големия екран.

Програма: К. Сен-Санс, П. И. Чайковски, Б. Бритън, В. А. Моцарт и музика от филмите „Междузвездни войни“, „Карибски пирати“, „Хари Потър“ и др.

Градски дом на културата "Борис Христов"

19 часа

No Sense Karaoke Show

След извънредната почивка от бара отново имат възможността да ви поканят на "No Sense Караоке Show", на което да пеете заедно любимите си песни, без да има значение дали можете.
Сценичната треска ще се лекува с шотчета, а несполучливите изпълнения с още повече шотчета!

No Sense

21:30 – 03:00 часа.

Източник: Lost in Plovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…