Тази седмица в Пловдив ще послушаме кино и ще празнуваме отговорно

 

30 октомври

Концерт "Поклон, будители народни"

Колективи от пловдивските читалища ще поднесат пред пловдивчани своя поклон пред будителите, допринесли за пробуждането и самоосъзнаването на българите като единен народ.
Част от празничната програма ще бъдат:
- Хор "Евмолпея";
- Школа за народни танци "Луди млади" при НЧ "Проф. Кирил Дженев - 2018";
- Женски народен хор "Плетеница" към НЧ "Съвременник - 1986";
- Женски народен хор "Родна песен" при НЧ "П.Р.Славейков - 1908";
- Музикална Формация "Приятели" към НЧ "Назъм Хикмет - 1922";
- Група за стари градски песни към НЧ "Захари Стоянов - 1984";
- Вокално-инструментална група "Пеещи сърца" при НЧ "Христо Г.Данов - 1904";
- Танцово студио "Милениум" към НЧ "Христо Смирненски - 1935";
- Танцово студио "Милениум" към НЧ "Захари Стоянов - 1984";
- Танцово студио "Милениум" към НЧ "Антим I - 1937"

Водната каскада на Главната улица (стълбите на Каменица)

17:30 часа

Концерт на Tango Cats

Tango Cats ще ни отнесат към родината на тангото, към страстния Буенос Айрес.

“Tango Cats” разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил. Триото изпълнява музикални произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ричард Галиано, Д'ариенцо, Троило, Ди Сарли, Фреседо, Д'агостино и Морикон.
Специални гости ще са:
Христо Коликов - Падре,
Веселин Веселинов - Еко,
Стоян Янкулов – Стунджи

Bee Bop Café

21 часа

FLUCA закрива сезон 2020

Програмата по закриването, включва премиера на най-новото видео Le monde d'origine на актуалния женски австрийски колектив CLUB FORTUNA (Ксения Лесневски, Нана Мандл и Сара Стернат), представяне на каталога FLUCA 2020, както и документален филм с кратки интервюта на авторите участници в сезона - Мартина Вачева, Мич Брезунек, Вълко Чобанов, Флориан Ланг, Татяна Данеберг, Александра Ласкова, Елена Савова, Ива Вачева, Красимира Кирова, Марина Генова, Герт Ресингер.

FLUCA - Austrian Cultural Pavilion

18:30 часа

31 октомври

Пловдив след Освобождението

По традиция Free Plovdiv Tour се провежда на английски език, за да може от услугите ни да се възползват максимално много от гостите на града.
Тази година обаче от Сдружение 365 поемаме инициативата всяка събота да представяме пред вас беседи на български език, които не са част от нашия обичаен маршрут и са по-малко познати на публиката. Тази събота - 31.10.2020г. тематична обиколка ще е посветена на Пловдив след Освобождението.
Бихме искали да помолим всички желаещи да се включат в тематичния ни тур да ни уведомят предварително, като ни изпратят съобщение във Фейсбук относно това от колко души се състои групата им.

Площад Стефан Стамболов

11 часа

Разходката на Джейн - Тютюневият град

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем. Разходка, по време на която пред нас се разкриват неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, покрай които преминаваме всеки ден. Разходка, по време на която можем да генерираме идеи за бъдещия облик на квартала и споделяйки, заедно да “нарисуваме” по-удобни публични пространства.

Обиколката ще продължи близо час, през който участниците ще науча за историята на квартала и ще обсъдят важни въпроси като тютюнопушенето и замърсяването от цигарените угарки. Темите, които ще се обсъдят в края на обиколката са възможностите за промяна, възгледите на гражданите и живущите, идеите за промяна на пространството, нуждата от озеленяване, изкуство и култура и нуждите на бизнеса.

Пешеходният тур из Тютюневия град, ще локализира конкретните проблеми в квартала и ще даде възможност на гражданите да изразят мнение за бъдеща промяна.

Ъгъл на ул. Иван Вазов с ул. Капитан Андреев -срещу изгорелите складове

15 часа

Z.I.P Halloween

Момичетата от Z.I.P. са ни подготвили невероятна селекция за Вси Светии!
Нашите приятели от Sailor Jerry и Metaxa пък ще ви изненадат със супер вкусен пунш с тиква, специално за вечерта.

Бар Пощата

21:00 – 23:30 часа

HALLOWEEN PARTY with Varola at BALLY CLUB 

Ако сте сред почитателите на Halloween, заповядайте на 31-ви октомври от 20:00 часа в Bally Club !! Очакват Ви безплатни кървави шотове и позитивната музикалната селекция на Varola.

Bally Club

20:30 – 23:30 часа

01 ноември

Хорът на Турецкий ще пее безплатно на 1 ноември в Пловдив

Известният руски ансамбъл „Хорът на Турецкий” в тази трудна пандемична година направи невъзможното - по време на затворените граници между държавите обиколи за 10 дена половин Европа с музикалния проект „Песни за победата“.
Проектът „Песни на победата“ съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществяват под мотото „Музика за мир и здраве“. Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Такива концерти облекчават социалното напрежение у хората, зареждат ги с положителни емоции.

Альоша

14:00 часа

Концерт на Del Padre

Вече 10 години Del Padre даряват почитателите си с радост от живота в чист вид. Всяка среща с тяхната музика пренася гостите в слънчева Испания или романтична Куба. Това е един чудесен повод за празнуване, заедно със своите приятели и фенове! В купона ще участват музикантите: Христо Коликов-Падре, Цветан Андреев, Симеон Леонидов, Живко Василев, Димитър Сираков, Калин Жечев, Деян Илиев и др.

Bee Bop Café

20 часа

Staff party @ Bally Club

Bally Club ви кани на поредица "Staff Party"! -50% на избрани алкохоли и коктейли.

Bally Club

17:00 – 23:30 часа

02 ноември

Завръщане

една изложба на скулптора Борис Сариков

Борис Сариков е артист, чиито творби не могат да останат незабелязани. Причината е тяхната уникалност като съчетание от различни стилове, техники и материали. Страстта си към изкуството той проявява в съвсем ранна възраст. Дървото е материалът, от който изработва първата си творба, после открива камъка, метала. През годините се налага да сменя различни професии, но не спира да рисува и моделира. Открива бронза като материал най-близо до първоначалната идея в глина. Създава собствена бронзолеярна, за да постигне съвършено качество на отливките.

В началото на 90-те год. започва усилено да изучава едно мистериозно изкуство – тракийската торевтика. Създава поредица нови произведения в този стил, познат на Запад като „Chasing & Reposes“. През 2007 г. заминава със семейството си за САЩ, където продължава да търси свой уникален израз на творбите си. В Колорадо открива едни специфични плоски цветни камъни, които стават неразделна част от скулптурите му. Неговите творби е трудно да бъдат описани и снимани. Те трябва да бъдат видени и почувствани на живо. Подобно на една неподвластна на времето категория – любовта например...

Регионален Етнографски музей – Пловдив

17:00  часа

03 ноември

Изложба "Танц на цветовете" на Петя Доненчева

За нея това е първо гостуване в Градска художествена галерия - Пловдив.
Петя Доненчева работи предимно маслена живопис в жанровете натюрморт и пейзаж. Природата „която ни заобикаля и се променя през сезоните и годините“ е сред водещите теми в творчеството ѝ. А стремежът е „всеки да намери нещо от себе си във видяното като спомени от пътувания, от детството, от безбройните красиви места из България и запомнени гледки. Предизвикването на емоция у наблюдаващия е главната цел и върховна награда на всеки творец“ – убедена е младата авторка.
В нейните произведения се откроява и темата за Ориент, който я привлича със своята загадъчност, непреходност и приказност. „Обединяващото начало е моето виждане за детайла, цвета и формата, която преминава в трите измерения и, надявам се, ще остане в четвъртото – времето“ – подчертава художничката.

Градска Художествена галерия

17:00 – 19:30 часа

04 ноември

ДА ПОСЛУШАМЕ КИНО - Хилда Казасян

Очарователната Хилда Казасян, заедно с фантастичните музиканти от Плевенска филхармония идват в Пловдив, за да ни потопят в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти.
Съдържанието на концерта е докосващо душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза, тъй като в програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.
На сцената до Хилда и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов, ще бъдат и едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.
Специални гости са Теодосий Спасов и Васил Петров.
Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл е подготвена от Васил Къркеланов.
Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

Комплекс СИ²ЛА

20 – 22 часа

05 октомври

Познай песента QUIZ!

Покажете музикалните си знания с класики от различни жанрове на музиката. Отборът-победител получава безплатен кръг от специалните шотове на Баба Яга!

BABA YAGA Plovdiv

21:00 – 23:00  часа

No Sense Karaoke Show

След извънредната почивка от бара отново имат възможността да ви поканят на "No Sense Караоке Show", на което да пеете заедно любимите си песни, без да има значение дали можете.
Сценичната треска ще се лекува с шотчета, а несполучливите изпълнения с още повече шотчета!

No Sense

21:30 – 03:00 часа.

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…