Тази седмица в Пловдив – класика, младо вино и картини

9 ноември

“Международен ден на Мавруда“- част от "Дни на младото вино-2020"

Международен ден на Мавруда“ - и защо е важно да посветим ден на местен сорт. В първия ден от "Дни на младото вино" ще имаме удоволствието да Ви срещнем с Красимира Кодукова от Wine Tour Maker. Тя ще ни разкаже за инициативата, която са подели с Българската асоциация на винените професионалисти и за която търсят съмишленици, партньори и публика (разбира се) - "Международен ден на Мавруда"! Защо точно мавруд, кога, как и къде ще се провежда новият празник, ще разберем от презентацията на Красимира.

ВАЖНО! При всички организирани събития с вход свободен, посетители се допускат до запълване на местата при спазване на въведените противоепидемични мерки!

Брой места за събитието - до 40.

Вход свободен.

18:00 ч.

Културен център „Тракарт“

10 ноември

Концерт „Среща на великани: Бах – Бетовен“. Концерт на Валентина Гюлева - пиано и Божидар Братоев – цигулка

С радост ще посрещнем на Камерна сцена „Тракарт“ Валентина Гюлева - пиано и Божидар Братоев – цигулка, които ще ни представят своя нов проект „Среща на великани: Бах – Бетовен“. През 2020 г. се навършват 250 години от рождението на Бетовен и 270 години от кончината на Бах.

Културен център Тракарт 

18:00  часа

11 ноември

Бряг - изложба живопис на Даниела Русева

Даниела Русева е художник, който живее и работи в Пловдив. Завършила е в Смолян, специалност „Художествена тъкан“, а по-късно ВТУ във Велико Търново, специалност „Графика“. Работи в областите: живопис, колаж, рисунка, графика, лендарт. От 1993 г. започва активна творческа дейност, която се изразява в множество самостоятелни изложби, изключително представителни за българското изкуство, участва в общи експозиции, симпозиуми и пленери в страната и зад граница.Има реализирани 20 самостоятелни изложби в страната, от които от 2010 до 2015 г. представя в публичното пространство на Пловдив и експозиции от винени рисунки върху шихти /хартиени филтри за прецеждане на виното/, с които спечелва вниманието и на ценители на творчеството й и на приятелите на виното.
В настоящата експозиция в Atelier Vesselin Roussev - Даниела ни представя живописни плана, създадени в последната година под мотото "Бряг".
Загадка за нас! Сакрално за нея!

18:30 Ч.

AVR Atelier Vesselin Roussev

„Как да дегустираме вино".

Вход свободен.

18:00 ч.

Wine Time 73/83.

12 ноември

No Sense Karaoke Show

След извънредната почивка от бара отново имат възможността да ви поканят на "No Sense Караоке Show", на което да пеете заедно любимите си песни, без да има значение дали можете.
Сценичната треска ще се лекува с шотчета, а несполучливите изпълнения с още повече шотчета!

No Sense

21:30 – 03:00 часа

13 ноември

Дионисиево шествие, съпровождано от ансамбъл „Тракия“ и бог Дионис

13:00 ч.

пл. Стефан Стамболов пред Община Пловдив

Официално откриване на „Дефиле на младото вино 2020“ с участието на ансамбъл „Тракия“ и официални гости. Отваряне на първата бъчва от бог Дионис.

14:00 ч.

Началото на Стария град /ул. „Съборна“ 2-4/.

При лошо време на Римския стадион.

Начало на винените дегустации. Очаквайте музика и танци във фестивалните локации.

14:30 ч.

Старинен Пловдив.

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…