5 места, които да не пропускате в търсения на домашния вкус

 

Баницата си е национален специалитет и веднъж опитали пухкаво изпечените кори, гарнирани с топящо се в устата сирене – няма как да не сте ѝ фенове. Всеки край и дори всеки дом си има собствена модификация на оригиналната рецепта. А за всички, които нямат кой да им я приготви вкъщи,  ние от екипа на единствения дигитален пътеводител под тепетата се впуснахме в търсене на най-вкусните банички из многобройните пекарни и павилиончета за закуски в Пловдив.

 

 

Тихите банички в Кючука

 

Това е една малка баничарница, която ако не сте от града под тепетата или не сте заклет купонджия, най-вероятно сте подминавали безброй пъти. Известна е като „Тихите банички”, а как ѝ е точно наименованието, едва ли някой знае. Традиционната българска закуска от баничка с боза или айрян е  задължителна, но освен нея може да избирате от още куп тестени изделия. От може би година-две имат обект и малко след автогара Родопи в посока към вътрешността на квартала. Работят денонощно, така че когато и да изпитате онзи зверски глад за нещо „мазно“ и тестено – винаги може да намерите с какво да го утолите.

 

Бул. Македония

 

За още едно местенце в Кючук Париж може да кажем от първа ръка, че си струва да се наредите рано сутрин. В Google то е указано като пекарна Gibb, но никой няма да ви упъти, ако така го потърсите. Намира се от Кауфланд в посока Бетонния мост, след светофара на бившия ресторант Айсберг, на втората пресечка. Тук задължително изпробвайте баничките с масло и милинките, но предупреждаваме, че свършват много много бързо.

 

Закуските на Халите от страната на улица Евлоги Георгиев

 

Особено в ранните сутрешни часове и по обедно време често ще се натъкнете на опашка. И това изобщо не е чудно, защото домашната им баница, както и другият вариант – „къпана“, са просто феноменални. За по-малко от два лева може да ги комбинирате с айрян и вкусното похапване е просто гарантирано!

 

Bakery Art

 

За тях сме ви подготвяли цял отделен текст във връзка с козунаците. Но след като опитахме баничките и проведохме независима дегустация с още няколко безпристрастни участника, смело може да заявим, че трябва да им се доверите и за абсолютно всички вкусотии. Майсторите на тестените изделия наистина влагат цялата си душа в приготвянето и изпичането на специалитетите от най-ранни зори и ви призоваваме сами да се уверите.

 

Закуската

 

За пекарна Хлябъ също сме ви разказвали в статията ни Къде да открием най-вкусния хляб под тепетата. Тогава подробно ви запознахме с  разнообразните видове, които може да намерите тук по всяко време на деня, но днес се спираме на другата част от дейността им – Закуската. На колелото преди отбивката за Остромила според много от живеещите и работещите в района ще намерите най-вкусните тестени закуски. Най-горещо ни препоръчаха бюреците, а още един обект от този тип има и на Коматевско шосе, близо до големия магазин за месо.

 

Е, едва ли някой може да направи същата уханна баница като баба, но ние не се отказваме да търсим и ще обиколим и всички ваши предложения в коментарите!

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…