Всеки сезон е една забавна възможност за освежаване на дома ви и дори да не сте от феновете на декорацията с празнична тематика, фините промени тук и там могат незабавно да допринесат още повече за комфорта и приятното чувство да си стоиш вкъщи. Простите допълнения като венци,  карирани възглавници и меки одеяла създават огромна разлика във всяко пространство и са чудесен начин да посрещнете подготвени по-ниските температури. С нашите изпитани и лесни идеи за преобразяване на интериора през есента ви обещаваме, че ще получите уютното помещение на мечтите си, в което с удоволствие да отпочивате с чаша димящ чай в ръка и да релаксирате след дългата и често мрачна работна седмица.

 

Kreo

Топли одеяла

След като цял ден сме прекарали в буквално препускане от една към друга задача, единственото ни желание у дома е да се отпуснем удобно на дивана и да потънем в топлата му прегръдка. За тази цел през по-студените месеци декорирайте любимото си място за сядане с огромно меко одеяло, което да даде допълнителна мекота и топлина на къта. В момента карираните варианти са супер актуални, а и с тях лесно може да вкарате цвят във всекидневната си. Друг вариант е да ги използвате по нетрадиционен начин и да ги превърнете в…покривка и да декорирате с тях масата на верандата или двора.

Меки декоративни възглавници

Те са относително достъпен начин лесно да преобразявате дома си според сезона и така да сменяте вида му само с няколко премествания. Може да ги съчетаете цветово с мебелите, но пък може и да са в тотално различна палитра от тонове, за да създадат контраст. За по-есенна атмосфера отново препоръчваме карето, но и всичко в жълтата, горчичената и зелената гама е подходящ избор.

Denix

Ефектни свещници

И тъй като целият ни текст днес е с идеята да създадем максимално чувство на интимност и уют у дома, няма по-добър начин за това от приглушената светлина на свещите. Факт е, че вечерята на свещи може да се случи по всяко време на годината, но е особено забавно, когато нощите започват да стават по-дълги. За тези мили моменти подберете красиви свещници, които дори и незапалени, могат да послужат като декорация на масата.

Дървени кошници

Дървото е един от най-благодатните материали, които се ползват във всяка сфера на човешкото творчество и труд. Освен, че е лесно за обработка и моделиране, то излъчва усещане за неподправената природа. С подходящото парче дърво бихте могли да обогатите декора без да създавате излишна натрапчивост. Още повече, че в съчетание с модерните елементи в интериорния дизайн дори един обикновен пън придобива съвсем различен вид. Този сезон ние ви предлагаме да го вкарате в дома си под формата на дървени кошници за съхранение, които освен красиви са и много практични. Поставете една или две до входната врата или дивана и в тях лесно може да държите шалове, шапки, одеяла, за да имате нещо топло подръка винаги при нужда.

Kreo

Сухи растения

По-голямата част от нас със сигурност са фенове на свежите букети, но няма как да отречем, че само след два-три дена на стайна температура, те вече започват да губят листата си. Нашата алтернатива тук е през есен 2020 да заложите на сухите растения. Те изискват доста по-малко време за поддръжка, а допълват по интересен начин есенната декорация в съчетание  с всякакви прозрачни или бели вази.

Denix

Празнични салфетки

Това предложение също не е обвързано с конкретен сезон, но включването на по-тъмни и богати тонове при подредбата на масата със сигурност ще донесе мекота в интериора. Съчетайте ги със свещниците и декорация отвън и сте готови да посрещнете и най-лични гости.

Помощни материали от природата

За край подготвихме и идея за нещо лесно и почти без пари. Просто излезте на кратка разходка и съберете падналите листа от задния си двор или парка и заедно с кестени ги превърнете в красиво произведение на изкуството. Може впоследствие да рамкирате и да си направите цели колажи за стените. Тиквите също освен за вкусна храна, са идеален помощник и при декорацията, вкарвайки цвят и усещане за есен и уют във всеки дом.

А вие променяте ли декора според сезоните и имате ли бърз начин за смяна на интериора?

Източник: mallplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…