За средно училище “Св. св. Кирил и Методий” - Пловдив, е традиция в края на годината да зарадва ученици и родители с инициативата “Коледна къщичка”. Тя е своеобразен празник на творческото вдъхновение на децата и техните учители, като в различни части на училището се организират концерти, изложби, ревюта с интересни костюми, празненства на класовете по класните стаи и др. Всяко събитие е с различен час и празника продължава почти цял ден.

 

Поради извънредната обстановка, тази година от училището няма да изневерят на традицията и ще направят “Виртуална коледна къщичка”. Всички ученици са заснели предварително своите изпълнения и творби и с повече от петнадесет учителя са създали няколко видео файла, който ще бъдат излъчени в интернет както следва:


На фейсбук страницата нашколото.


11:00 ч.  - “Магията на коледа” - специален поздрав от учениците от начален етап;

12:00 ч. - Виртуална художествена изложба на деца от прогимназиален и гимназиален етап;

16:30 ч. - “Голямото семейство СУ “Св. св. Кирил и Методий” празнува” - Коледен концерт на учениците;

18:30 ч. - “Новините на Канал 11” - забавна информационно - новинарска емисия на ученици от 11 клас, посветена на празника Коледа и на инициативите, реализирани от училището.


Сутринта в 9:30 ч. директорът, г-жа Николова ще отправи виртуално послание към всички, а децата ще отпразнуват празника със своите класни ръководители от 9:40 ч. в класрум.


Всички файлове ще бъдат качени на нашия Youtube канала на училището и сайта. 


Като част от инициативата, вече за поредна година, става традиция педагогическия персонал на училището да отделя част от декемврийското си възнаграждение за подпомагане на наши ученици и техните семейства в нужда.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…